zaterdag 1 april 2017

Mijn terras in keramisch parket

Vorig jaar in de lente legden wij een terras in twee niveaus. Ik blogde daar toen al een sfeerpostje over, maar omdat ik vaak mailtjes krijg met vragen over dat terras, besloot ik er toch een extra woordje uitleg bij te geven.Op het hoger gelegen deel legden we keramisch parket. En daar krijg ik nu net de meeste vragen over. De vragen en mijn antwoorden in een notendop:

1. Is dat moeilijk te leggen?
Neen, al is het altijd een goed idee om een vakman in te schakelen.

2. Is dat gemakkelijk in onderhoud?
In vergelijking met hout zeker! Af en toe eens schrobben volstaat. Er snel met een dweil overgaan is iets moeilijker omwille van de vele groefjes.

3. Is dat glad en glij je er gemakkelijk op uit?
Neen. Door de groefjes (de "nerfstructuur" van het "hout") moet je al gek doen om hierop uit te glijden. Maar kom bij mij niet klagen als je het toch voor elkaar krijgt.

4. Voelt dat fris onder mijn voetjes?
Ja, dat kan frisjes aanvoelen. Het is dan ook een tegel en geen hout. Maar ik maak er een gewoonte van enkel op blote voeten op mijn terras te lopen als het mooi en warm weer is.

5. Waar komt het vandaan?
Ons parket komt van Impermo. De prijzen vallen daar goed mee en de keuze is groot.

6. Waar kocht je de loungestoelen en kussens?
Die kochten we bij Ikea. De reeks heet Äpplarö en de kussens (Hällö of Kungsö) koop je er afzonderlijk bij. Denk wel goed na over een opbergplaats voor die kussens, want bij ons is dat een heel gesleur 's morgens en 's avonds!

En dan nog een tip: je kunt keramisch parket zowel binnen als buiten leggen. Leg je het buiten, let er dan wel op dat je tegel dik genoeg is (die van ons is zo'n 2 cm dik) om vorst te doorstaan.En voor wie het zich afvraagt: de blauwe steen op het lager gelegen terras is ... blauwe steen, meer bepaald tegel Hanoi van Impermo. Helaas is deze natuursteen onder invloed van de zon (hier was hij nog vers) sterk vergrijsd en dof geworden. Niets aan te doen, hoorde ik vandaag nog. Dat is nu eenmaal wat de zon ermee doet. Hou daar dus rekening mee als je deze steen graag zou leggen!

16 opmerkingen:

 1. Voor ons dakterras dachten wij aan steenschotten, maar ik vind je keramisch parket ook niet mis! Och, dat is het allerlaatste op de planning bij ons, we kunnen nog even twijfelen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Wij zoeken nog een mooie terrastegel en deze komt nu wel in mijn top 3!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van het merk HG hebben ze een natuursteen-kleurverdieper, om doffe en afgesleten plekken terug diep van kleur te krijgen. Misschieb het proberen waard ?
  https://be.hg.eu/producten/natuursteen-marmer/hg-kleurverdieper-voor-graniet-hardsteen-ea-natuursteen-product-48.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zei de tegelwinkel ook, maar het resultaat zou steeds maar tijdelijk zijn. Ik ga er dus gewoon mee leren leven, denk ik 😊

   Verwijderen
 4. Tof dat verhoogde terras! En die kussens.. Zo herkenbaar. Daar zoek ik ook nog een oplossing voor..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, zou je misschien ook een foto van de trap kunnen posten asjeblief? Ik zou graag zien hoe je die hebt afgewerkt met die parkettegels (ook op zoek naar ideetjes voor ons terras :))
  Dankje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi, zou je misschien ook een foto van de trap kunnen posten asjeblief? Ik zou graag zien hoe je die hebt afgewerkt met die parkettegels (ook op zoek naar ideetjes voor ons terras :))
  Dankje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geef je me even je mailadres (kan ook via het formulier hier helemaal onderaan)? Dan stuur ik je een foto (zodra het stopt met regenen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wlke kussens heb jij op de bank liggen? De Kungso of de Hallo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben Hallo, op dat moment de enige optie. De andere zijn iets dikker.

   Verwijderen
 9. Hey Dietemiet, Wij zijn ook op zoek naar keramisch parket voor ons terras. De jouwe komt van bij Impermo, maar welk type is het? Heb je toevallig nog de naam? Alvast dikke merci!
  groeten, Pieter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Pieter! Oei, dat weet ik echt niet meer... Is ondertussen ook alweer een paar jaartjes geleden. Misschien kunnen zij het je wel zeggen. Veel succes!

   Verwijderen
  2. Ben je nog steeds gelukkig met de tegels? Ik wil zeggen, je leest op internet vele negatieve reviews over impermo. Wat is uw ondervinding?

   Verwijderen
 10. Ja, we zijn er nog steeds heel tevreden van. Ook van die in de veranda, die ook van daar komen. Het verbaast me dat je zoveel negatieve reacties las. Misschien heeft veel met de plaatsing te maken?

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!