woensdag 9 september 2015

Mijn top 10 van interieuradressen

Dat ik mijn meubels niet bij Molecule of Weba koop had je vast al door. Maar waar vind ik ze dan wel?

Omdat ik die vraag al meermaals kreeg, verklap ik hier - in willekeurige volgorde - mijn top 10 met adresjes of buurten voor meubels en interieurdecoratie.

1. De Marollen in Brussel

In de Brusselse Hoogstraat en Blaesstraat vind je veel leuke vintage en antiekwinkeltjes. Niet altijd goedkoop, maar bied gerust af. Wat zeg ik? Afbieden is een must! Vaste waarden voor ons zijn Stef Antiek, Apostrophe en La vaisselle au kilo, Haute Antique 207, Passage 125 Rue Blaes en K.Loan. De keuken van ons vorige huis bestond uit losse meubels die we in de Marollen kochten (Passage 125). Oh, en wie een oude deur zoekt en heel veel tijd en geduld heeft, moet eens naar Stef Antieks magazijn in Bonheiden gaan. De deuren staan er dicht opeengepakt en het vergt een scherp oog en veel trek- en duwwerk om de deuren te kunnen bekijken, maar je zult het je niet beklagen!

Haute Antique 207

Haute Antique 207

2. De Kloosterstraat in Antwerpen


Net als de Marollen in Brussel is de Antwerpse Kloosterstraat een heerlijke buurt om te slenteren en vondsten te doen. Je vindt hier ook het 't Glashuys en een tweede, meer hedendaagse winkel van het Woontheater (zie hieronder).

3. Het Woontheater

In het Woontheater in Blaasveld kochten we onze huidige keuken. We vonden er eerder ook al bioscoopstoeltjes en een oude fauteuil gevuld met stro waar onze honden verlekkerd op bleken te zijn (hieronder de nog niet opgevreten versie, in het nog niet opgeknapte huis).


Een van de keukenmeubels

4. Blender Vintage Shop

In dit winkeltje in Zemst vind je de leukste vintage spullen en meubels, maar ook originele vintage kleding en accessoires, oude knoopjes en stoffen, en dat voor een heel eerlijke prijs. Veel artikelen worden op Facebook geplaatst en gereserveerd. Maar snel zijn is de boodschap!5. Zara Home, Sissy Boy, Moose in the City ...

Winkels met 'nieuwe' spullen (want die mogen ook binnen) die altijd naar me lonken wanneer ik in Antwerpen ben. Vooral aan Sissy Boy ben ik zwaar verslaafd.

Kadertje (Zara Home) - Klok van House Doctor (Sissy Boy)

Maskers - Moose in the City
6. 't Glashuys

Het walhalla van lampen en spiegels in retrostijl! Buitenlampen, tafellampen, plafondlampen ... Je vindt hier een heel grote keuze. Maar ook voor badkameraccessoires en haakjes kun je hier terecht.


7. Kringloopwinkels

Uiteraard! Maar je moet weten welke. In Gent en Antwerpen (centrum) kun je nog veel schatten vinden, voor een wel heel redelijke prijs. Kijk maar eens naar de prijzen hieronder, en val gerust achterover van 't verschieten.

Stoelen - 5 euro per stuk (Kringwinkel in Gent)
Bureautjes - 5 euro per stuk (Kringwinkel in Gent) - Stoel: 5 euro
Buffetkastje - 15 euro (Kringwinkel in Gent)

Maar er zijn helaas ook Kringwinkels waar je best wegblijft, zoals hier in Vilvoorde, waar je 35 euro betaalt voor 4 vintage kerstballen, en evenveel voor een diepvrieszakje met een paar versleten Playmbobil-mannetjes in. 

8. My Ex Boyfriend (en andere toffe webwinkels)

Een leuke webshop en nog heel eventjes ook een pop-upwinkeltje 'onder den toren' in Mechelen.Andere leuke webshops met leuke (vintage) meubels zijn Very Vintage Webshop, Little Vintage Lovers, We Sell Our Furniture en Kif Kef.

9. Rommelmarkten

Alweer: uiteraard! Het zou onbegonnen werk zijn om hier al onze rommelmarktvondsten op te sommen, zoveel zijn het er intussen. Vooral bordjes en kadertjes oefenen een grote aantrekkingskracht op me uit. Mijn man daarentegen legde zo een hele Viewmaster-verzameling aan (daarover ooit eens meer).
10. Het Packhuys

Een verkoopzaal die tot aan de nok gevuld is, en bijna een doolhof. Maar zo heb ik ze graag! Dit is hun website.

11 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je dit deelt, gelukkig is het meeste niet dicht bij mijn deur ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Binnen een anderhalf jaar is het aan mij. Deze heb ik opgeslaan. Goud waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gooi je lijstje meteen op mijn Pinterest. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo tof ! (ik kan hier nog veel bijleren)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aaargh, die bordjes en kopjes! <3 ook één van mijn verslavingen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk! Ik hou ook heel erg van spullen met een ziel, helaas is mijn man geen fan van de combinatie oud + nieuw...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook wel benieuwd naar je nummer negen ;) Bedankt voor de tips! Weldra ook een huis in te richten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, bedankt voor je opmerkzaamheid. Ik had het niet eens gezien. Komt omdat de antiekbuurten van Antwerpen en Brussel eerst apart stonden 😊

   Verwijderen

Penny for your thoughts!