zondag 13 september 2015

Groene blaadjes in de kantfabriek

We hadden grootse plannen voor deze Open Monumentendag, maar het slechte weer gooide roet in het eten. Gelukkig heeft ook good ol' Vilvoorde het een en ander aan erfgoed en geschiedenis te bieden. De oude kantfabriek bijvoorbeeld. Het met vele herinneringen geladen gebouw staat nu vol met kunstwerken, waaronder ook enkele van Panamarenko. Kortom, de ideale setting voor ... foto's van Junes nieuwe jurkje!

Met deze Green Leafs van Timeless Treasures (gekocht bij Madeline de Stoffenmadam) maakte ik de basisjurk uit Stof voor durf-het-zelvers. Een leuk stofje heeft immers geen ingewikkeld patroon nodig. Ik had het rokdeel wat meer willen rimpelen, maar daarvoor had ik helaas net te weinig stof gekocht.

Zie eens hoe dat poseren haar afgaat. En laat je niet misleiden: de boze blik is part of the game en ik ben geen slavendrijver. Mijn dochter is gewoon een geboren actrice.

Kantfabriek Legrand is een van de meest merkwaardige fabrieken van industriestad Vilvoorde. De industrialisatie zette zich hier pas door in de tweede helft van de 19e eeuw en dat maakt deze fabriek, opgericht in 1846, al meteen een buitenbeentje. Het was lang een van de grootste werkgevers van de stad, maar blonk vooral uit door het vooruitstrevend (katholiek geïnspireerd) sociaal beleid. De fabriek had zelfs haar eigen weeshuis!

De gigantische fabriek was lang een baken in Vilvoorde, maar werd beetje bij beetje gesloopt. Toch schetst het deel dat vandaag nog overblijft een mooi beeld van de glorieperiode van het industriële Vilvoorde: Legrand is een fraai voorbeeld van industriële architectuur met een rijkelijk gebruik van ijzer, staal en glas (bron: www.openmonumenten.be).

De tentoonstelling 'Kunst in de Kantfabriek' is nog te bezichtigen tot en met 30 september 2015 en is geopend van donderdag tot zondag, telkens van 11 tot 18 uur.
Meer info: www.kantfabriek.be 
 

13 opmerkingen:

 1. Haar snoetje! Hilarisch herkenbaar :-)
  Leuke jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier gooide de regen ook roet in de openmonumentendagplannen. Dat jurkje is echt heel leuk en haar blik...za-lig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap, het jurkje, de mimiek en de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een toffe madam met een echte sterke blik!
  Het is een uitstekende locatie voor een coole fotoshoot.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha die blik! Herkenbaar :-)
  Heel mooie locatie voor de foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fan! De stof werd hier ooit ook al verwerkt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een geboren model! Wij bezochten op Open Monumentendag de kathedraaltuin in Antwerpen en hadden chance met het weer: enkel regen als wij binnen waren. :-)
  Mooie gemaakt, die hersftoutfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Supermooie foto's ! En jurkje ... absoluut !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi geworden! En een toffe combi met de gele vest. Topper! (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fantastisch, dochter, kleed én plek met karakter!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Aaaaaargh, ik loop achter met het lezen van uw blog :-)
  Mooie dochter, ze poseert zo eigenzinnig, toftof.

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!