woensdag 5 september 2018

Onze rondreis door Zweden: Värmland

En we trekken verder door Zweden! In dit derde deel neem ik je mee naar de  bosrijke provincie Värmlands län, boven het grootste meer van Zweden. Hier ligt het huisje waar wij als een blok voor vielen en waar we de rest van onze rondreis rond opbouwden. Het is volledig naar onze smaak ingericht met vintage en brocanteschatten en we voelden ons er meteen thuis.
Dit vakantiehuis ligt in het bos, vlak bij een sluis met een charmant sluiscafé. Iets verderop ligt ook een open vlakte aan een rivier, begrensd door een groot bos. We leerden dat dit de ideale plek is om 's avonds of 's morgens vroeg wild te spotten (want water, sappig gras maar ook het bos om weer in te vluchten). We zagen er dan ook regelmatig herten, maar helaas ook een goed gecamoufleerde jager. Domper op de feestvreugde dat, en Elliot was na een week köttbullar plots weer vegetarisch!


Om iets te gaan doen, moest je hier wel telkens behoorlijk wat kilometers rijden. We bezochten hier verschillende loppis (Zweedse brocantewinkeltjes), ontdekten een verlaten plekje vol middeleeuwse speeltuigen en reden naar Värmlands Moose Park omdat het ons maar niet lukte een wilde eland te spotten. We leerden er heel interessante weetjes over deze reus en je kon er zelfs eentje voederen! June wierp zich spontaan op als assistent van de gids en genoot met volle teugen van deze ontmoetingen in de Zweedse natuur.

We brachten ook een bezoekje aan onze buren (eerst een flink eindje wandelen), die naast paarden ook 200 kippen hebben, waarvan ze de eitjes over heel Zweden verkopen. De kippen, kuikens en 24 hanen liepen er allemaal vrij rond! Een van hun honden is een kruising met een wolf, en die liep wel eens rond in de omgeving. Dus als je hier denkt een wolf te spotten: het zou wel eens de hond van Tomas en Camilla kunnen zijn!
Veel bossen, meren en rode huisjes in deze meer noordelijke streek, en voor ons de meest 'Zweedse natuurervaring' van onze hele reis. Een paradijs voor wie zich wil verliezen in de immense pracht van de natuur hier!
5 opmerkingen:

  1. Camilla is de oma van Pipi Langkous ?!?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Dietemiet,
    Een van mijn kinderen deelt jouw voornaam, jouw blog heeft daarom alleen al een streepje voor!
    Mijn kinderen en ik startten onlangs een FBpagina rond (kinder)boeken. We schreven een post over die mooie rode houten huisje in Zweden. Want in de Zweedse immobiliensector worden die huisjes vernoemd naar een oude man en zijn poes, een populair duo uit de Zweedse jeugdliteratuur. En in die boeken komen ook kippen voor, véél kippen.. Nieuwsgierig geworden?

    BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!