vrijdag 14 september 2018

Onze rondreis door Zweden: Östergötland

Hier is ie dan eindelijk: het volgende deel in onze rondreis door Zweden! Dit vierde verslagje liet wat op zich wachten, maar zo kan ik zelf wel langer nagenieten natuurlijk.

Na ons verblijf in de bossen van Värmland begonnen we weer aan onze terugreis, maar gelukkig met een grote omweg en veel stops. Want we gaan nog niet naar huis (belange niet, belange niet).
Onze reis richting Öland bracht ons door de provincie Östergötland, met een heel ander landschap dan dat waar we vandaan kwamen. Hier veel weilanden en boerderijen, en duidelijk toch ook wel een rijkere streek.


We hadden (alweer via Booking) een overnachting geboekt op een boerderij met wijn- en appelgaard die zijn eigen wijn en appelsap maakt, maar ik ben zo stom geweest om in mijn enthousiasme enkel filmpjes van dit plekje te maken, en bijna geen foto's. Ik ga je dus naar hier moeten doorverwijzen, of naar mijn Stories op Instagram. In ieder geval: topadres, met het lekkerste en meest luxueuze ontbijt van allemaal. In het weekend en het hoogseizoen kun je hier ook pizza uit de houtoven eten, maar helaas voor ons was het noch weekend, noch hoogseizoen op dat moment… We moesten er wel een badkamer met de andere gasten delen, maar dat was voor ons geen probleem want… er waren geen andere gasten (voordeel van het laagseizoen)!

We genoten er wel van het gezelschap van een speelse, jonge hond en vrijlopende kippen met hun trotse haan.We bleven hier maar één nachtje, dus veel deden we hier niet, maar we brachten wel een namiddag door in het vogelreservaat vlakbij, van waaruit je een mooie wandeling kunt maken door velden met nieuwsgierige koeien.


Let ook op de schattige wolkjes op mijn foto's, want die waren onderaan vaak blauw gekleurd.  Zweden is immers bezaaid met meren die de wolkjes bij zonnig weer blauw kleuren. Heel bijzonder!

En eten? In Zweden gaan werknemers 's middags vaak heel goedkoop lunchen in een restaurant dat husmankost oftewel een degelijke, traditionele Zweedse maaltijd serveert. Vaak is dat in buffetvorm, met inbegrip van een slaatje vooraf, drank en koffie als afsluitertje. Wij vonden ze niet gemakkelijk (we zaten ook niet vaak tussen de werknemers), maar hier ontdekten we echt een fantastisch adres: Väderstad Centralkrog, in het nabijgelegen Väderstad. Voor 10 euro per persoon eet je daar je buikje rond en het eten was echt heel lekker! We hadden bijna spijt dat we daar geen twee weken zaten!

  

We bleven hier eigenlijk heel kort, maar het was eigenlijk onze meest verrassende bestemming van de hele reis. Misschien net omdat we hier niet zoveel van hadden verwacht… Hier keren we dus met veel plezier eens terug!
1 opmerking:

  1. Waauw, wat een prachtige natuurfoto’s! Staat hier erg hoog op de wishlist.

    BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!