vrijdag 1 september 2017

We hebben het weer overleefd #2

Begin september verwacht ik altijd een brief met hoofding van de regering in mijn brievenbus te zullen vinden, gericht aan mij en mijn man, waarin wordt meegedeeld dat we de afgelopen 9 weken zonder het te weten hebben meegewerkt aan een wetenschappelijk experiment waarbij onze kinderen wél waren betrokken en de opdracht kregen het ons zo moeilijk mogelijk te maken om te onderzoeken waar het breekpunt van de mens ligt. Want echt, wat kinderen allemaal verzinnen om ons de kast op te jagen, dat wordt toch echt op een hoger niveau verzonnen, dat kan toch niet anders?

Maar soit, het is weer gelukt om ze niet met hun hoofdjes tegen elkaar te knotsen ... Ze mogen weer veilig op school! 
Die eerste schooldag, ik leef daar altijd met een dubbel gevoel naartoe. Enerzijds ben ik blij dat het leven weer in zijn normale plooien kan vallen, dat alles weer volgens een vaster ritme zal verlopen, maar anderzijds is september ook de maand waarin de zomer eindigt en de dagen steeds korter en kouder worden.
En toch had iedereen er vanmorgen zin in. Zin om de vriendjes terug te zien (zij!), zin om weer in alle rust te werken (wij!).
Een ochtend in beelden.


Nieuwsgierig hoe de rest van die eerste schoolmaand hier ten huize Dietemiet verloopt? Volg dan 4 weken lang mijn vlog op de website van Libelle!


5 opmerkingen:

 1. Wauw, die kinderen hebben geluk met zo'n smakelijke brooddoos :-)
  En wat leuk, die vlogs voor Libelle!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat dat er een ongelofelijk zalig relaxte ochtend uitziet daar, wauw! En zo zalig, die poezenknuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi en rustig daar bij jullie. En wat een schitterende brooddozen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. waar koop je deze brooddozen?

   Verwijderen
  2. Ik bestelde ze hier: https://www.blabloom.com/nl/onze-merken/yumbox/203/?gclid=CjwKCAjw87PNBRBAEiwA0XAIr1d5BYfVE0aLVENZNx5bAz8KR9SWRWIaGa7Rg-pzVzPYmTgxT50OuxoC8nwQAvD_BwE

   Verwijderen

Penny for your thoughts!