zondag 24 september 2017

Uitstapje met kinderen: het Totterpad

Dit was misschien wel het laatste mooie weekend van het jaar, dus we zouden er alles uit halen. Vandaag trokken we naar de Antwerpse Kempen, naar het Grote Netewoud, waar de vele wandelroutes elkaar in schoonheid naar de kroon steken.

June kan al geweldig genieten van een mier die haar pad kruist, of bouwt een heel verhaal rond een stok met een bijzondere vorm. Elliot heeft meer uitdagingen nodig en is pas gelukkig als de modder tot in zijn oren zit en hij halsbrekende toeren heeft uitgehaald.

Avontuurlijk wandelpad Het Totterpad was net wat we nodig hadden! De wandelroute van ongeveer 2 km bood precies de uitdagingen waar mijn kinderen tuk op zijn. Meer info over dit pad vind je hier, bij Natuurpunt.
Omdat onze voetzolen na deze 2 km nog niet helemaal waren opgewarmd en Elliot nog niet helemaal onder de modder zat, reden we iets verderop naar Ham, net over de grens met Limburg, waar natuurreservaat De Rammelaars ligt. Hier geen avonturenparcours (al zorgde de regen van eikels in het eikenbos wel voor de nodige spanning), maar wel een leuke zoekkaart voor de kinderen. Wij kozen voor een wandelroute van 3 km.

 Fijn is ook dat Natuurpunt aan het begin/eind van de route vaak een gezellig plekje voorziet waar je kunt uitrusten met een drankje. In het Natuur.huis hier kregen we een uitgebreide keuze aan biologische limonade en bier en lag er bovendien genoeg speelgoed om de kinderen nog een beetje langer zoet te houden. Meer info over de wandelroutes in De Rammelaars vind je hier.

En die uren iPad een Nintendo gisteren zijn alweer geneutraliseeerd, ha!


 

3 opmerkingen:

  1. Oh, gij zat gewoon bij ons in den hof (bijna toch). Wij wandelden en speelden er ook al, superleuke uitstap!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er superfijn uit daar, merci voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er heel leuk uit daar! Wij zijn altijd op zoek naar leuke wandelingen dus merci voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!