maandag 24 augustus 2015

Mijn naaikamer

Ik ging ze feestelijk openen, die naaikamer. Met 'blogenoten' en compleet met een fles roze cava tegen mijn witte muren en al. Maar toen knipperde ik even met mijn ogen en was het al de laatste week van de zomervakantie. Dus ik vind wel eens een ander excuus om een fles bubbels open te trekken en een hele avond te giechelen. Hoog tijd om die naaikamer eens aan de wereld voor te stellen, me dunkt!


Met de belofte op deze naaikamer kon mijn man me een jaar geleden overtuigen om mijn vorig huizeke vaarwel te zeggen en het zoveelste verbouwavontuur in te duiken. En ja, nu ben ik hem daar dankbaar voor. Ik ruilde een piepklein kamertje in voor een ruimte met deftige afmetingen waar ik ook een kniptafel in kwijt kan. Ik moet mijn spullen nu niet meer telkens naar het aanrecht verhuizen om op een ergonomische hoogte te kunnen overnemen en knippen.


Enfin, kniptafel ... Het is eigenlijk een keukeneiland van Ikea dat me voor dit doel perfect leek. In de ene kant liggen katoentjes, beschut tegen rechtstreeks zonlicht, terwijl je aan de andere kant kunt zitten. Een leuke kruk staat nog op de verlanglijst.


Tegen een van de muren staat nog een kast vol stofjes. Op de schoorsteenmantel staan mijn naaiboeken netjes in 't gelid.



Mijn fournituren zitten in de kast met de vele schuifjes.



Achter de deur hangen tijdschrifthouders (Ikea) waarin ik patronen en handleidingen bewaar.


Daaaahaaag!

43 opmerkingen:

  1. Ja hoor, wrijf het er nog maar eens in gij!
    Nee, serieus: die naaikamer is er eentje om jaloers op te zijn. Vooral als ze er zo netjes bijligt! :o)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja, too creative for clean, dat is eigenlijk een dikke vette leugen, want ik kan niet tegen rommel als ik naai :-)

      Verwijderen
  2. Whauw, wat een toffe ruimte voor jezelf... Genieten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Schooooonnn. Ik zal het moeten stellen met een hobbykamertje van nog geen 6 vierkante meter. Maar bon, dat is toch nog altijd beter dan 2 legplanken in het dressoir in de eetkamer, hé?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tof zeg! We delen dezelfde kniptafel aka keukeneiland, nooit meer rugpijn na het tekenen van patronen gehad sindsdien. En roze cava met (naai)vriendinnen werd hier al wél uitgetest hoor :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijke ruimte! En ook een prima naaiborrel plek ;) Ik heb ook het geluk een echte (wel 'ietsje' kleinere) naaikamer te hebben, wel zo fijn (voor iedereen in het huis).

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mega naaikamer! Echt zo tof ingericht, weer een mooie mix tss oud en nieuw! And for the record, ik ben nog steeds kandidaat voor roze bubbels & giechelen :-) CU vrijdag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, jij bent hier een van de gedupeerden :-) Maar ik maak het nog wel goed!

      Verwijderen
  7. Waw, daar kan ik voorlopig alleen maar van dromen. Ik ben maar net een beginnende naaister... Ziet er ook een mooie boekenverzameling uit, welk(e) boek(en) zou je aanraden voor beginnelingen zoals ik die het op eigen houtje willen leren?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Sophia, zelf heb ik (zoals zovelen) leren naaien met 'Allemaal rokjes' van Mme ZsaZsa, maar ik vind Zo Geknipt ook ideaal om alle technieken aan te leren. Verder zijn er nog de patronen van Zonen09, van Stof voor durf 't Zelvers, La Maison Victor ook ... Allemaal duidelijk en stap-voor-stap uitgelegd. Veel succes en plezier ermee!

      Verwijderen
  8. Een zalige kamer in een al even zalig huis! Geniet er van!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ohlaaaa, deze is echt mooi en heel handig

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heel mooi, met heel charmante meubeltjes, super praktisch en straalt rust & veel crea-plezier uit! Zie dat je de plankenvloer wit hebt geverfd. Hebben ook plankenvloeren boven in ons "nieuwe" 85-jaar-oude huis en twijfel om ze ook te schilderen. Welke verf of lak of beits of dergelijke heb je gebruikt,, als ik vragen mag?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben ze opgeschuurd, een primer gezet en dan twee tot drie lagen verf op waterbasis van Trimetal. Koop zeker niet de verf van V33 die zogezegd geen primer nodig heeft, want dat is boerenbedrog. Zijn wij helaas ook achtergekomen ...

      Verwijderen
    2. Die verf van Trimetal werd hier al gebruikt voor de ingemaakte vestiaire (die we eerst wekenlang te lijf zijn moeten gaan met al wat bestaat om ze blank te zetten) en merkte ook dat 3 lagen nodig waren bovenop de primer - vond ik wel overwachtse tegenvaller voor zo'n dure verf. Was daarom al half van plan om voor andere verfklussen nieuwe merken te proberen - bedankt dat je ons alvast voor een no-go waarschuwt.

      Verwijderen
  11. O, wat een fijne plek. En die fourniturenkast! ♥♥♥ Geniet!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jaloers, en nog geen klein beetje zelfs!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Waauuww! Ik voel ineens heel veel jaloezie opkomen ☺
    Ziet er super uit! Ideaal en gezellig ingericht. Benieuwd wat daar allemaal gemaakt gaat worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. wow wat een heerlijke naaikamer, daar ben ik best jaloers op, mag dat? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Oohh! Toch ook wel wat jaloers hoor! Maar 't is je gegund. Alleen moet je nu wel al je mooie naaisels met ons delen. Deal? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deal! 't Was lang geleden, maar binnenkort komt er nog iets aan.

      Verwijderen
  16. Ma zo zalig ! Echt een plek om te genieten van het naaien ...

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Jaande! Ik wil een uitbouw en een naaihemel net als de jouwe.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dat straalt gezelligheid en werklust uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Jaloers op je kast! Dat moet een plezier zijn om in zo'n kamer te naaien.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Daarvoor zou ik ook wel willen verhuizen hoor! Die tafel en magazinehouders houd ik in het achterhoofd voor als die naaikamer hier ook ooit een feit is!
    wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. ♥ voor jou talent om dingen te combineren, die naaikamer van je doet me serieus watertanden!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Oh, zo'n grote kast met veel lades heb ik ook nodig! Toffe naaikamer! En ook: ik heb mijn ruimte ook liever niet te rommelig als ik naai. Vooraleer ik aan iets begin, ruim ik dus eerst op. En dan ontploft er een bommetje :)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wauw! Zo'n naaikamer wil ik ook wel.

    Je hebt naast een talent voor naaien ook een talent voor inrichting.

    Groetjes

    Tina
    www.driecreatievebijtjes.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een pareltje die kamer van je!!!!!
    zus 3

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Oh Judith, wat een heerlijke plek! Ik wil geen eigen naaikamer omdat ik zo graag bij de rest zit. Maar hier zou 'k me wel thuis voelen. Een mooie mix van meubels. Beetje in love, denk ik. (An)

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een pareltje! Ik heb sinds kort ook terug mijn naaikamer ontdekt - omdat ik de zichtbare rommel beneden te vervelend vond - en zo'n eigen plekje is inderdaad een dikke plus. Zeker ook voor de creativiteit, vind ik, omdat je al je materiaal rond je hebt. En het jouwe is dan nog eens schitterend ingericht dus dat moet nogal vonken geven daar :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hier kan ik alleen maar van dromen maar het is je gegund hoor!Ik heb alvast een van je foto's gepind voor ooit,wie weet dat ik eens over een aantal jaren ook een plaatsje voor mezelf heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. omg wat een droom :) Maar vooralsnog, niet mogelijk bij ons thuis en geen plannen om te verhuizen :)
    Maar moest ik plek hebben, jouw kamer zou zoooooo een inspiratiebron zijn :)

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Echt fantastisch mooi, jouw naaikamer!!
    En precies heel veel licht ook, keileuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Amai, deze heb ik helemaal gemist... dus kom ik nu eens kijken... is ze nog steeds zo proper? Of ondertussen al helemaal volgestouwd? Oh die rolkast is zalig.... die staat bij mijn ouders ook nog op mijn oude kamertje... toch eens proberen of ik die erfenis al niet kan innen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben allergisch voor rommel, dus ze ligt er nog altijd even netjes bij (de tekst op de muur is een dikke vette leugen ;-))

      Verwijderen

Penny for your thoughts!