zondag 9 augustus 2015

Een snel en lekker aperitiefhapje

De zomer, dat is voor mij ten volle genieten van al het lekkers dat dit seizoen te bieden heeft. Een dag zonder paprika's, aubergines, courgettes of tomaten van het seizoen is voor mij een verloren dag.

Gisteren had ik familie op bezoek. Het was mooi zomerweer dus haalde ik mijn favoriete kookboeken boven. Hoewel ik behoorlijk verslaafd ben aan koekboeken en de laatste maanden fijne ontdekkingen deed, is er toch één meneer waar ik een serieuze tuinboon voor heb: Yotam Ottolenghi. De gerechten die we gisteren op tafel zetten, komen allemaal uit zijn boeken (zie ook hier).
Er is echter één gerechtje dat niet uit deze kookboeken komt, en dat is de tapenade van zongedroogde tomaten hierboven. Sinds een vriendin (dank je, Christel!) dit eens op onze toastjes zwierde, zijn we er echt verslingerd aan. Het wordt hier dan ook vaak opgedist zodra er iemand over de vloer komt. Het is ongelooflijk lekker en ongelooflijk snel klaar. Kijk maar mee!

Wat heb je nodig? Half zongedroogde tomaten (op olie), verse Parmezaanse kaas (geraspt), peper en zout.


Mix de tomaten met hun olie, voeg flink wat Parmezaanse kaas toe en kruid met peper en zout. Meer uitleg moet ik hier niet aan vuil maken.

Wij serveren ze met sneetjes (stok)brood die met wat olijfolie de oven ingaan en daarna even met een teentje knoflook worden ingesmeerd, maar je kunt ze net zo goed op andere toastjes smeren.


Enjoy!

8 opmerkingen:

Penny for your thoughts!