donderdag 13 augustus 2015

Post op scoutskamp: hoe ik de pieren uit zijn neus haal

Elliot is momenteel op scoutskamp. Hij slaapt in een tent en doet zijn gevoeg in een put. Vorig jaar was het zijn eerste keer en ik bleef een hele week zonder nieuws omdat ik was vergeten gefrankeerde en geadresseerde omslagen mee te geven. De scouts doet bij ons niet aan foto's en verslagjes op Facebook, want wegens geen stopcontacten heeft bijna iedereen daar een platte gsm. Ik wist dus niet of hij elke dag enthousiast op de hudo ging of heelder dagen om zijn moeder lag te jammeren. Wat mij betrof leefde hij 6 dagen lang op een andere planeet.


Maar dit jaar zou ik mezelf niet liggen hebben! Ik gaf maar liefst drie kant-en-klare omslagjes mee. En om te vermijden dat ik een brief in de trant van "Het is hier fijn en ik vind het leuk en toen ging ik slapen" of nog erger "Ik mis je en ik wil je" zou krijgen, besloot ik "formuliertjes" in die omslagen te steken.

Op die velletjes papier stelde ik vragen waarop hij het antwoord moest invullen, en vroeg ik hem het juiste antwoord op andere vragen te omcirkelen. Zo kom ik hier thuis precies te weten wat ik wil weten en kon ik hem ook aan een paar essentials zoals een proper onderbroek herinneren.Je ziet, voor "ik mis je" en "ik wil je" was hier gewoon geen ruimte. En ik heb wel het gevoel dat mijn zoon het daar best naar zijn zin heeft. Of hij echt elke dag een proper onderbroek aantrekt en mijn eten beter vindt durf ik in twijfel te trekken. Maar het jong zit vol goede intenties, dat voel je zo.

Morgen zou formulier 3 in de bus moeten zitten, en zaterdag mag ik mijn skoet weer in mijn armen sluiten! Of misschien wacht ik toch best tot na dat bad ...

18 opmerkingen:

 1. Goed gevonden van je, die formuliertjes! Zeker niet suggestief opgesteld ofzo ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou toch maar de tuinslang klaarzetten om het grof vuil eerst af te spoelen vooraleer hij richting badkamer trekt! 💩🐷🙊

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, dat heb ik ook al gedaan, een invulbriefje. Gelukkig worden ze daar wat zelfstandiger in naarmate ze groter worden en met 12 ben je als mama ook al beter ik het afscheid nemen en gaan de dagen net wat sneller tot ze weer thuis zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, ik gaf ooit de zonen ook zoiets mee! Na het kamp vond ik de ingevulde briefjes dan in één of andere zijzak van hun valies :) Nu willen ze zelfs geen post meer krijgen op kamp, behalve de jongste, die apprecieert dat nog wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldig idee! Noor stond voor het kamp al bekend als beste vriendin/liefje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als sinds de 2e kleuterklas eigenlijk :-) Ze is het meisje helemaal links op de foto, zijn grote liefde.

   Verwijderen
 6. Geweldig! Wt een heerlijk idee! Hier nog veel te klein voor kampjes allerhande, mar dit wordt gepind voor als het me ooit van pas komt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Originele insteek ! Het is altijd leuk om post te ontvangen, zelf nadat ze al thuis zijn ... Dit jaar drie op drie en allemaal nog voor ze thuis waren ! De kleinste één zinnetje, de tweede vijf zinnen en van de oudste een heel blad vol (vol leuke dingen : lekker eten en minder leuke: een wespesteek) ! Maar twee jaar geleden heeft mijn tweede toch mijn hart gestolen met volgend zinnetje in haar brief 'Hopelijk mis je me niet te veel want ik vind het hier erg leuk en ik ben blij dat ik op kamp mee mag' (uiteraard met de nodige schrijffouten). Tranen met tuiten bij de mama :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh die tip ga ik onthouden voor als het mijn toer is!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hier was het de klassieke "ik mis je ik vint het hier leuk en het eten is leker" maar nu wel met een macramebandje voor de babybroer in de envelop. (de dochters zijn 7 en 9)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoe zalig is dat! Ik hoop dat mijn kinders nooit zo lang gescheiden van mij gaan willen zijn (haha...) maar als het er wel van zou komen, dan moet ik dit onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig! Ik kreeg dit jaar ook de 3 zinnetjes... Dus dit idee gaat in mijn archief , het er nog tijdig uithalen tegen dan zal de uitdaging zijn 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij voorzagen dat vroeger als leiding voor onze gidskes...
  Nu moet ik het stellen met een brief van ik heb al bospel en "potpot kiekeskot" gespeeld. Groetjes
  Maar dat heeft ook zijn charmes hoor...
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super idee! Alleen zijn mijn dochters hier misschien al iets te 'groot' voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Geweldig! Dat ga ik ook doen als mijn kleintjes groot genoeg zijn om op kamp te gaan. Bedankt voor je tip!

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!