dinsdag 18 oktober 2016

As we speak

't Is een beetje stilletjes op mijn blog, maar daar komt dra verandering in, ik beloof het!

Ik denk altijd dat ik in de zomer meer te bloggen heb, maar dat blijkt dan juist niet het geval te zijn. Dan ben ik druk bezig met vegeteren op mijn terras.

Ik heb veel blogideetjes, maar nu even geen tijd om er ook werk van te maken. Daarom deze snelle 'As we speak', voor een stand van zaken:

1. Over precies een week zit ik in een vliegtuig op weg naar Los Angeles. We zijn daar zo'n beetje een tweejaarlijkse gewoonte van aan 't maken, mijn man en ik, want 't is daar gewoon keileuk: de zon schijnt er altijd, de palmbomen zijn kilometers lang, we mogen weer eens Engels spreken en mijn kinderen zitten aan de andere kant van de wereldbol*. Al is dit waarschijnlijk de laatste keer met z'n tweetjes, want ze verkondigen nu tegen iedereen die het horen wil dat "mama en papa lekker naar Amerika gaan en wij mogen niet mee". Over twee jaar vliegen die twee dus mee, denk ik. En dat is misschien maar goed ook. Dan hoef ik niet meer in tranen uit te barsten bij het zien van de Pacific Ocean, want op de een of andere manier wrijft die zee me telkens weer in mijn gezicht dat mijn kinderen zo ver weg zijn, 9 uur verder begot, waardoor ze wel in een andere dimensie lijken te leven. Ik wens ze thuis vaak naar een andere dimensie, maar op zo'n moment wil ik ze gewoon dicht bij mij. De volle 5 minuten ...Dus als het wat meevalt met de wifi daar in de Hollywood Hills mag je je binnenkort aan regelmatige vakantieavonturen verwachten, tenzij daar grote bezwaren tegen zijn (disclaimer: de kans is groot dat de zon schijnt OP ELKE FOTO. Enfin, dat zou toch moeten. Want hoewel het daar nooit regent, lapten ze het ons vorige keer toch met een heel weekend gietende regen. Al die Californians met een tuintje in de zevende hemel, maar wij Belgskes hadden het toch maar weer vlaggen).

En boeven wezen gewaarschuwd: mijn schoonouders komen in ons huis wonen, mijn honden zijn dol op boevenvlees en we hebben nog steeds een loeihard alarm!


2. Op 18 november kom ik met mijn kop en mijn huis op tv in 'Baksteen in de maag'. Ik ga daar na vandaag geen reclame meer voor maken, want als ik die uitzending heb gezien, ga ik daar misschien dik spijt van hebben. En zeker nadat "de Roel" me een "vuile mie" heeft genoemd.

3. We zijn ook nog bezig met onze winkel Bazaar. Die begint ondertussen goed gevuld te raken, dus dat is ook allemaal heel spannend. Begin december zou hij moeten openen. Nadelen zijn dan wel dat mijn man wel eens durft verkondigen: "We moeten vanavond eens online naar mooie rekken zoeken", waarop ik met mijn ogen rol en hij zegt "Ge moet niet mee zoeken hoor, gewoon meekijken is ook goed".

4. En dan heb ik nog een vraag. Willen jullie meer (persoonlijke) interieurblogposts of hebben jullie het nu wel gezien ondertussen? Want onlangs liet iemand me weten dat mijn berging wel een blogpostje waard is, dus dat zette me aan het denken. Ik denk nogal rap: "Allez, ze gaan denken dat ik mezelf een interieurspecialist waan, dus blog maar niet", maar misschien zit dat ook maar gewoon in mijn koppeke. Dus ik ben wel eens benieuwd of daar inderdaad interesse voor is.

_______________________________

* Hier stond een disclaimer, omdat ik al kritiek heb moeten slikken over het feit dat we wel eens alleen op reis gaan, zonder kinderen. Maar ik gooi 'm eraf, want ik moet mij helemaal niet verantwoorden. Mijn man en ik verdienen wat us-time, zodat we de rest van het jaar betere ouders kunnen zijn. Nem, lange neus!

29 opmerkingen:

 1. Van jou genoeg valt immers nooit genoeg te krijgen. Bring it on!
  Btw, vuile mie? De Roel zou kletsen op zijn blote poep moeten krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Binnenkijken bij andere mensen is aaaaaltijd leuk!! Weetje: bij maison slash was de meest bekeken post id eerste week die van "achter de voordeur van".

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geniet ervan! Ik lees graag jouw blogs over eerder wat want je brengt het op jouw eigen manier, tof,grappig en met een knipoog naar het gewone leven. Ben benieuwd naar de uitzending.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geniet ervan! Ik lees graag jouw blogs over eerder wat want je brengt het op jouw eigen manier, tof,grappig en met een knipoog naar het gewone leven. Ben benieuwd naar de uitzending.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ja ja méér interieurposts! Ik ben wel benieuwd naar de berging van die 'vuile mie' :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Laat maar komen die fijne en mooie interieurposts! Geniet eerst maar wat van die Californische zon. En de Roel, dat is een zotte doos. Heel benieuwd naar die uitzending! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zie heel graag jouw huis! Zelfs al zou dat 15 keer dezelfde kamer zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik loer graag mee in anderen hun huis...dus JA! ��

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik loer graag mee in anderen hun huis...dus JA! ��

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je bent misschien geen interieurspecialist, maar je hebt zeker wel een interieur dat mag gezien worden! En tenzij ik het mij gewoon niet herinner, hebben wij hier nog niet alles gezien, hé! Ik wil maar zeggen: ik ben ook wel benieuwd naar de berging. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Veel plezier op reis! Ik lees je interieurposts steeds met veel plezier. En ik zet het programma ter herinnering in mijn agenda, ik ben heel benieuwd naar wat Roel te zeggen heeft :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik wil jouw huis elke week wel zien passeren, alle hoekjes en kantjes. Het is een streling voor het oog. (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik ben altijd blij met een zicht op jouw mooie huis! Ik zou zelfs nog met veel aandacht de indeling van jouw frigo lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Judith! Ik vind het not done dat jij daar in kleine lettertjes probeert te verantwoorden waarom jullie er even tussenuit moeten/willen. Not done! Ik ben een grote pleitster (is dat een woord) voor eerlijkheid daaromtrent. Alsof niet iedere ouder zijn kroost soms naar een andere dimensie verwenst. Aaaargh, ik krijg het op mijn heupen van wie daar niet voor wil/durft uitkomen.
  Zo, dat is er even uit.
  En wat dat huis betreft: ik kijk natuurlijk heel graag mee tot in elk vuil hoekje van de vuile mie! Moest dat niet zo zijn dan bleef ik gewoon weg hier. Dus laat maar komen die berging!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik weet het! Maar helaas heb ik daar al heel andere meningen over gehoord, en dat is blijven vreten aan mij. Maar je hebt groot gelijk: ik verdien die me-time (of us-time). Neh!

   Verwijderen
  2. Wat mij betreft was die laatste disclaimer dus ook echt niet nodig. Elke ouder begrijpt dat toch? Geniet er maar van!

   Verwijderen
  3. Je zou dat denken, maar helaas. Maar kijk, ik heb 'm veranderd. Power to the travelling parents! :-)

   Verwijderen
 15. Dit interieur raken we nooit beu! Jammer dat dit de laatste melding is van baksteen in de maag, want wil het echt niet missen!
  Uw interieur, food, naaisels en welkomstcomité blijven de toppers voor mij! laat maar komen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Natuurlijk willen wij jouw berging zien! Zeker nadat Roel zei dat je een vuile mie bent haha. Veel plezier op jullie romantische trip!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ben gek op jullie interieur. Hoe meer foto's hoe liever. Ik doe momenteel overal inspiratie op voor onze eigen verbouwingen ooit. Doe zo verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jeej voor interieurblogposts! En dubbele jeej voor we-time!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ik kijk er al naar uit, naar alles! en zeg, met je tweetjes eens weg, wie wilt dat nu niet!!?? Ik snak daar zo ongeveer continu naar, hoewel ik ze, net als jij, dan best eens durf missen, die zeldzame keer dat het eens durft te lukken om onder ons tweetjes echt weg te zijn... Ik wou dat het vaker zou lukken!! en ik denk dat je daar echt niet alleen mee bent!! wie je daarvoor commentaar geeft, zeg! Die zijn wrsch gewoon heeeeeeel jaloers, en stiekem gefrustreerd, of zoiets. En ik wil héél graag méér méér méér van jouw interieur!!!! Jij bent een echt geweldig stijlvoorbeeld op dat vlak!!! laat je vooral niet tegenhouden door de stemmetjes in je hoofd over wat anderen zouden kunnen denken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wij hebben hIer ook die tweejaarlijkse traditie. Tot ik twee jaar geleden in de nacht van ons vertrek besloten heb dat het de laatste keer was zonder kinderen. (Jaja, met waterlanders en al, maar het was toch een zálige reis). Kinders hè. .. en doe maar, die interieurposts, er kan nooit genoeg schoons zijn op tinternet!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wij hebben hIer ook die tweejaarlijkse traditie. Tot ik twee jaar geleden in de nacht van ons vertrek besloten heb dat het de laatste keer was zonder kinderen. (Jaja, met waterlanders en al, maar het was toch een zálige reis). Kinders hè. .. en doe maar, die interieurposts, er kan nooit genoeg schoons zijn op tinternet!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik volg de blogposts over je interieur ook steeds met grote belangstelling en heb op die manier al veel inspiratie opgedaan. Ook al hebben we niet helemaal dezelfde stijl, sommige zaken zijn zeker blijven hangen! Ik denk daarbij dan vooral aan het gebruik van 'gewone' meubelen in de badkamer en keuken. Veel persoonlijker en bovendien ook een pak goedkoper. En nog even over dat reizen: mij lijkt het wel gezond om af en toe eens weg te gaan zonder kinderen (om ze dan vervolgens keihard te missen). Uiteraard is iedereen daarin anders, maar het zou wel leuk zijn als we elkaar daarin een beetje meer zouden respecteren ipv te veroordelen. Soit, lig er vooral niet wakker van en geniet met volle teugen van jullie vakantie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Om op je vraag te antwoorden, JA, JA, JA! Heel graag meer interieurposts!En ik ga zo hard kijken, de 18e november. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hoera! Ik sta in n blog! Idd ik was die nieuwsgierigaard nr de berging. Oef, ik ben niet de enige! GENIET van die vakantie! Kids en grootouders, dat komt helemaal goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Aha, LA! Geniet ervan. Even weer jong zijn (nog jonger), zo zonder kinderen, zal deugd doen.
  En pfff, wat een vervelende opmerkingen precies. Niks van aantrekken hé, gij doet alles zo goed ;-)
  Interieurtips: yes please!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. LA, wat klinkt dat zalig! Voor de rest: joepie, laat maar komen allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!