maandag 30 maart 2015

Ondertussen in dat huis

Zaterdag tijdens Blogameetup 2 (die trouwens heel gezellig was en waar ik veel leuke dames leerde kennen) kreeg ik verschillende keren de vraag hoe het mogelijk is dat wij zo snel al gaan verhuizen. Schiet het dan zo goed op? Want de laatste foto's die jullie zagen, leken zo uit een oorlogsgebied te komen. Het huis lag nog niet zo lang geleden bijna in puin. We hebben namelijk volledig van tabula rasa gedaan.

Wel-hewel-ja, we zien het nog altijd zitten, die verhuizing begin mei. We steken flink de handjes uit de mouwen om het wat sneller vooruit te doen gaan (en de kosten toch een beetje te drukken), maar je ziet het zo stilaan wel in orde komen.

De foto's van mijn vorige blogpost hierover zijn toch al wat witter en gladder geworden.


Hierboven zie je een kamer die op het punt staat een badkamer te worden. Bad, douche, kranen enzovoort staan klaar om geïnstalleerd te worden. De plinten liggen ook al klaar.


Hierboven een van de kinderkamers, met al één laag verf op de vloer en muren die al bijna helemaal droog zijn, dankzij een combinatie van (een beetje) verwarming en verluchting. De plinten worden deze week nog geplaatst.

Toen we de verf kochten, schrok de verkoopster van ons plan om vloeren en muren wit te schilderen. "Oei, zo steriel", zei ze. Dus lieve verfmevrouw, ik hoop dat je mijn blog volgt zodat ik je ervan kan overtuigen dat wit echt niet steriel hoeft te zijn. Andere opmerkingen die ik hierover hoor zijn: "Amai, jullie zijn dapper." Maar nu het resultaat van ons dappere plan steeds concreter begint te worden, ben ik er zo blij mee!


De kraters in de gang werden nu ook opgevuld met een mooi chappeke. De vloerder staat te trappelen van ongeduld om te beginnen tegelen, maar omdat hier constant mensen rondlopen, is dat nog niet gelukt. Je ziet de gang trouwens ook volstaan met ramen en deuren, want vandaag is ook Belisol komen aankloppen.


Hierboven wordt een oud raam net uitgebroken.


En een paar uur later ziet dat er al zo uit ...


Ze hebben trouwens een origineel uitzicht meegebracht ook, want wie goed kijkt ziet een circuslama door het raam. Net toen ik deze foto had genomen, zag ik mijn hondjes gezellig over de stoep rennen met z'n tweetjes. Een van de werkmannen had het poortje naar de tuin laten openstaan en weg waren de dames. Gelukkig moest ik gewoon keihard gillen "De honden, de hooooonden, de hooooohonden" om te maken dat de hondjes op het eind van de straat meteen rechtsomkeer maakten om het hysterische baasje te gaan redden. Maar nu kan ik wel niet meer onder die Belisol-mannen komen zonder dat die beginnen grinniken.


En zo ziet het huis er aan de buitenkant uit, met alvast twee blinkend nieuwe ramen (1e verdieping) en één gapend gat waar mijn naaikamer zal komen.

En terwijl die mannen zich daar in het zweet werken, probeer ik de inhoud van een heel huis in kartonnen dozen te proppen en zie ik die hele verhuizing hoe langer hoe minder zitten. Man, wat verzamelt een mens toch veel spullen!

26 opmerkingen:

 1. Dat gaat prachtig worden met al dat wit! Love it!
  Jammer dat ik je zaterdag niet echt heb kunnen spreken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad ... Maar ik vond het wel leuk je te ontmoeten, hoe kort ook :-)

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geen idee of ik je gesproken heb :)
  gelukkig dat je zo'n brave woefels hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig schoon huis. Ik denk het iedere keer opnieuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben dol op verbouwen en inrichten ....ben benieuwd

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben dol op verbouwen en inrichten ....ben benieuwd

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig huis!! Succes met het inpakken alvast.
  P.s.: Wij hebben de vloeren en muren boven alle wit en zijn er nog steeds erg blij mee ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat gaat zooo schoon worden, ik weet dat nu al, maar toch ook: ja wadde, straffe verbouwingen! Wel tof dat je ook kan helpen, ik vind dat dat zo veel voldoening geeft en kijk er dus al enorm naar uit om er zelf ook aan te beginnen :)

  En ook: damn woman, you good looking! We hebben elkaar maar heel kort gesproken, maar jouw stralende verschijning is mij niet ontgaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Echt plezant dat je ons laat meegenieten van de metamorfose, ik ben er zeker van dat dit huis nog mooier en gezelliger wordt dan waar jullie nu wonen, al ben ik daar ook wreed fan van.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Amai dat is een mooi huis! En overal wit, dat moet kunnen, dat is hier voor boven ook het plan.
  En verhuizen, tja, dat is hier nu bijna vijf maanden achter de rug, dat inpakken vond ik ronduit verschrikkelijk maar wél het ideale moment om veel weg te geven / gooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. aha nu weet ik wie je bent.... les net bij handmade mieke het verslag ....
  ik heb dus naar jou gekeken op de blogmeet, maar niet gepraat ... de kaartjes waren te klein en na een tijdje had ik het gehad met dat boezem staren .... love the house

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja, ik begon het ook een beetje gênant te vinden om mijn neus altijd in zo'n decolleté te moeten steken omdat ik dat kaartje niet kon lezen.

   Verwijderen
 12. Fantastisch, dat huis, ik ben lichtelijk jaloers. Ik ben helemaal benieuwd naar de eindfase!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw, wat een prachtig huis. Dat gaat schoon worden, dat zie ik nu al

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat wordt prachtig! Gogogo, ik duim mee dat alles in orde komt tegen mei!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Geweldig toch hoe dat stilaan helemaal vorm krijgt! Ik zou er direct voor tekene! Gogogo!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je hebt toch tegen die dame van de winkel gezegd dat je wit en wit hebt hé ;-)
  Het ziet er al geweldig uit, mooi uitzicht ook. Al hoop ik dat die lama (in die kooi) en niet permanent zal staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Katelijne, ik denk niet dat dat indruk had gemaakt. Ze was een grote fan van felgeel en donkergroen voor de muren :-)

   Verwijderen
 17. Ik ben al benieuwd naar de foto' s als je spullen 'over' zijn!
  Succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat ziet er al veelbelovend uit. Ik ben benieuwd naar de volgende foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik ben al een paar keer gepasseerd en dan kijk ik altijd goed rond of je er toevallig bent, spijtig genoeg kom ik altijd op de verkeerde moment... Zou leuk zijn je nog eens te ontmoeten in levende lijve ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar allez Mieke, ik heb net een uur op mijn stoep gezeten, maar je passeerde maar niet :-)
   Vanaf 4 mei zeker aanbellen als je in de buurt bent, he!

   Verwijderen

Penny for your thoughts!