woensdag 25 maart 2015

As we speak #1

Ik heb de grootste bewondering voor blogsters die in hun ziel laten kijken. Die dat durven. Ik ben zo niet. Ik zou wel willen, maar ik heb dan schrik voor commentaar die me uit het lood slaat. Onterecht waarschijnlijk, maar toch. Daarom dacht ik zachtjes aan te beginnen, met een rubriekje dat ik van andere blogs stal (wie is er eigenlijk mee begonnen?). De rubriek heet 'As we speak' en gaat - zoals de naam al verraadt - over wat er op dit moment in mijn leven gebeurt. De grote en vooral kleine dingen.

Daar gaan we dan.

Organisatie: een tijdje geleden schreef ik - naar aanleiding van Activia's #boostyourpositivity en de vele lifehacks die daaruit voortvloeiden - dat de kinderen voortaan een warme maaltijd op school zouden eten, dat mijn man en ik 's middags "vies eten" zouden maken en daar twee dagen van zouden eten, en dat de kinderen tot 17 uur in de naschoolse opvang naast de deur zouden blijven.
We zijn nu zo'n 3 weken verder en ik kan ondertussen zeggen dat dit de beste beslissing ooit was! We staan veel minder in de keuken, de kinderen zijn elke keer enthousiast over het eten op school ("mama, die spaghetti is veeeeel lekkerder dan de jouwe!") en ik werd al meermaals terug naar huis gestuurd als ik het waagde de kinderen een halfuurtje vroeger uit de naschoolse opvang te halen. Wanneer de kinderen dan toch thuis zijn, is het huiswerk gemaakt, moeten wij niet meer in de keuken staan en is er amper afruim-en-afwas. Win-win-win over de hele lijn!

Lezen: ik lees elke dag, hoewel ik veel te snel in slaap val met mijn boek op schoot. Een grote frustratie! Maar soit, ik ben nu bezig in De Boekendief van Markus Zusak. Leest supervlot en het is moeilijk weg te leggen. Dus ik doe dat gewoon niet (ik val gewoon in slaap). De ideale vakantieliteratuur, als je nog op zoek was!

Blij met: mijn froufrou'tje, dat ik gisteren zelf knipte met behulp van deze poepsimpele techniek, maar ook zo content met mijn nieuwe softboxen die gisteren werden geleverd. Voor dat broodnodige licht wanneer we foto's maken. Licht dat ik duidelijk nog niet had toen ik de foto's van deze blogpost maakte!


Eten: zoals ik al schreef, eten wij sinds een paar weken veel meer "vieze dingen". Ik citeer nu mijn kinderen, want ik heb het vooral over Indische of Midden-Oosterse gerechten. Veel Ottolenghi en Meera Sodha is dat dan. Heerlijk.

We hebben ook een nieuwe traditie in het leven geroepen voor de weekends, wanneer we met z'n allen samen aan tafel zitten en we vooral geen gejammer willen: pizza! En die wordt niet aan huis geleverd, maar zelf klaargemaakt, deeg en al! Dat schrikt misschien af als je het nog nooit hebt gedaan, maar met een beetje oefening (en toegegeven: een fantastische KitchenAid) ben je er zo mee weg. Benieuwd hoe ik mijn pizza maak? Laat het gerust weten, dan wijd ik er eens een blogberichtje aan.


De kinderen krijgen een pizza met ananas en ham, en die van ons wordt goed volgepakt met Parijse en bospaddenstoelen, dikke plakken buffelmozzarella, geroosterde pijnboompitten enz. Zodra de pizza uit de oven komt, druppel ik er flink wat zelfgemaakte pesto over en duiken we erin. Superlekker!

Uitkijken naar: de verhuizing begin mei, naar een huis dat momenteel volledig wit wordt geschilderd, muren én vloeren. Ik heb zooooooooo hard nood aan licht. Aan ruimte en zuurstof. Ik ben dan ook als een halvegare spullen aan het weggooien en -geven. Opruimgoeroes als Marie Kondo en Zamarra Kok helpen daar een handje bij.

Maar ik kijk ook uit naar zaterdag, naar de Blogameetup! Binnenstappen op een plaats waar ik niemand ken is al een uitdaging, maar wat me echt tegenhield, was helemaal alleen naar Antwerpen (en vooral terug) rijden. Maar oproepjes op Facebook wierpen vruchten af, en ondertussen zit mijn auto helemaal vol met bloggende madammen. Dat wordt gezellig!

Iemand van jullie die ik zaterdag zie, trouwens? Ik kijk ernaar uit jullie in 't echt te mogen begroeten!

26 opmerkingen:

 1. Ik ben best zenuwachtig, maar ik zal er zaterdag ook zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tof, spreek me zeker aan! ik ben de vrouw met de froufrou :-)

   Verwijderen
 2. ik ben er ook :)
  ben heel slecht in namen aan gezichten en bijhorende blogs te kleven, dus moest je mij herkennen, kom gerust een babbeltje doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zal ik zeker doen! We krijgen toch wel naamplaatjes, hoop ik? En dan liefst met onze blognaam erop, want anders staan we nog geen stap verder :-)

   Verwijderen
 3. Leuke post. Een dikke duim voor de zelfgemaakte pizza! Zaterdag kom ik ook. Vorig jaar was het heel leuk. Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schone froufrou :-)
  Ik plan hier ook een witte vloer in de lente (ik denk dat ik op het idee kwam nadat ik uw vorige blogpost las). Zo zie je maar, niet inhouden die personal stuff, dat is juist leuk. Tot zaterdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben superblij dat ik zaterdag mag meerijden! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. halfbakken blogsters worden ook toegelaten, dus ik kom!
  heel veel bewondering heb ik ook voor degenen die in hun ziel laten kijken... ik kan/durf het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superleuke blogpost! Heel herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn om te lezen, dit! Ik zal er niet zijn zaterdag, too much on my plate en een voornemen om wat vaker nee te zeggen dat ik probeer waar te maken. Volgende keer misschien. Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik ben er zaterdag ook. Ben eens benieuwd. Mijn huis is ook grotendeels wit geschilderd, maar ik heb wel al gevloekt op het kuiswerk in de traphal (die ook volledig wit is)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een super leuke rubriek! Zeker mee verder doen :-)
  En zaterdag ben ik er ook, spannend!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben er zaterdag ook bij! Ik ga wel alleen binnenstappen dus bij mij toch nog een beetje angst. :-)
  Binnenkort heb ik een splinternieuwe keuken. Dus je receptje voor die lekkere pizzas wil ik wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben er zaterdag ook bij! Ik ga wel alleen binnenstappen dus bij mij toch nog een beetje angst. :-)
  Binnenkort heb ik een splinternieuwe keuken. Dus je receptje voor die lekkere pizzas wil ik wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. As we speak: tof idee en super eerste post! Tot zaterdag, hier ook wat zenuwen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sylvia, was jij er ook tijdens de plantenhangerworkshop in Vilvoorde? Ik zag je bij de enthousiaste reacties onder de oproep staan :-) Ik was daar alleszins, aan de bar (of course), verstrikt in meterslang touw.

   Verwijderen
  2. Ik had me ingeschreven, maar was helaas ziek die dag. Hoop er volgende keer bij te zijn, want Vilvoorde is super dichtbij voor mij.

   Verwijderen
  3. Hoe, jij woont in de buurt? Dan hadden we zaterdag kunnen carpoolen :-) Ik heb nog één plaats in de auto, moest je mee willen rijden. Ik heb mijn wagen goed volgeladen met blogmadammen :-)

   Verwijderen
  4. Ja, In Strombeek. Als je nog plaats hebt, wil ik wel graag mee, dan is de eerste drempel al genomen :-) Hoe heb je afgesproken met de andere blogmadammen? Mijn email: sylviapintens@gmail.com

   Verwijderen
 14. Leuk blogbericht :-) En ik ben er zaterdag ook bij, heel benieuwd om weer massa's nieuwe mensen te leren kennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb er het lef niet voor, maar ik hou wel van die As-we-speak serie, curieuzeneuzen en zo vermoed ik. De verhuis komt wel snel dichter, schoon en snelle verbouwing is me dat!
  Na lang twijfelen ben ik er zaterdag ook bij :). Alleen en ver van huis ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuke post! En benieuwd naar 't recept!

  As we speak moet 'k ook maar eens starten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik kijk er echt naar uit om zaterdag al die nieuwe gezichten te koppelen aan al die bekende blogs. Ook ik ga er niet al teveel volk kennen, dus spreek me aan alstublieft!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk die as we speaks overal. Ik meen dat Kelly Deriemaecker van Tales from the Crib er mee begonnen is.

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!