donderdag 5 maart 2015

Dat huis

Hoe zit het eigenlijk nog met dat huis dat we aan het renoveren waren? Ik hoor het jullie wel denken, hoor. Ik geef met al dat naaiwerk niet echt de indruk hier keihard aan het renoveren zijn, maar dat is gewoon omdat dit de meest relaxte verbouwing OOIT is. Wij zitten lekker warm en comfortabel in ons oude huis om de hoek, onze aannemers komen mooi hun afspraken na, we zitten min of meer op schema en er zijn nog geen lijken uit de kast komen vallen (op wat asbest na) ... En kijk, nu heb ik het waarschijnlijk gejinxt.

Hier dus een stand van zaken. Het huis werd de afgelopen maanden volledig gestript. En nu wordt alles stillekes aan weer opgebouwd. Spannend zijn de foto's hieronder nog niet. Voor het leuke werk zul je moeten wachten tot na de verhuizing. Want man, zit ik even vol met toffe ideeën!


De donkere zolderkamers kregen een reusachtig dakvenster. Laat de zon maar binnen! De buitenmuren kregen ook een dikke isolatielaag. Laat die kou maar buiten!


De muren van bovenstaande kamer werden ondertussen al gepleisterd. Ik loop al achter met mijn foto's.


Sinds deze week hangen er zelfs radiatoren!


Knauf verdient pakken geld aan ons, want alle muren worden opnieuw gepleisterd. Je ziet hierboven dat we ook al nieuwe "ellentriek" hebben.


Zie dat eens blinken, dat nieuw materiaal!
De gang ziet er ondertussen zo uit, maar binnenkort komen daar tegels te liggen, en wel deze (voorlopig even uitgestald in onze huidige gang):


We hebben ook al concrete afspraken gemaakt voor een veranda, een haardvuur en een nieuwe voordeur. De nieuwe ramen komen er binnenkort ook aan en daarna wordt de gevel eens flink opgepoetst.

Ondertussen denk ik hier keihard na over de inrichting van het huis. Ik had je al verteld dat we de klassieke indeling van eet/zitkamer-met-tv en keuken compleet overhoop gaan gooien, maar we hebben ook besloten alle houten vloeren (dat is zowat 85% van het huis) wit te schilderen, net als de muren. Daar moesten we toch wel even over nadenken, want we hebben 2 honden en 3 poezen en haar zul je dus beter zien liggen. Maar stofzuigen doe ik toch elke dag, dus is het misschien handiger als ik weet waar ik zijn moet, niet waar?

8 opmerkingen:

 1. Goed bezig! Wij wonen in onze verbouwing en dat werkt toch vertragend, vind ik. Ah, en wij zitten met een aanvraag tot bouwvergunning, nog een vertragende factor. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allez dat gaat vooruit, ben kerieus voor de volgende foto's... schoon tegels zenne!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't Gaat precies goed vooruit, ben al benieuwd naar het resultaat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, mooie tegels inderdaad. Al vind ik die van jullie voorlopige woonst ook prachtig!!!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook wij zitten midden in verbouwingen (te lezen op m'n nieuwe blog ;-))
  Groetjes, Annelies.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een flinke verbouwing! En wat een luxe dat jullie er ondertussen niet hoeven in te wonen, sinds wij terug in ons huis getrokken zijn gaat alles véél trager.. Verhuis dus vooral niet te vlug ;-)

  En heel fijn om nu al te kunnen dromen over hoe je de inrichting gaat aanpakken he, ongetwijfeld mijn meest favoriete onderdeel. Ik wens er jou ook veel plezier mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De oude woning is al verkocht en we moeten er begin mei uit. Het zal toch een klein beetje kamperen worden, maar als de keuken en badkamer al af zijn, dan is dat al veel he. En in de lente/zomer kun je daar allemaal wel wat beter tegen (hoop ik!!).

   Verwijderen

Penny for your thoughts!