zaterdag 24 januari 2015

Schattenjacht

June werd vandaag 7 jaar. Al. Dat is er al geworden van het baby'tje van 44 cm en 2,5 kg. Slik.


We organiseerden voor haar feestje een echte schattenjacht. Op verschillende plaatsen in onze stad verstopten we - in sommige gevallen in samenwerking met sympathieke winkeliers en toevallige figuranten - blikken dozen met schatten in.

In elke schatkist zat een tip waarmee de kinderen de volgende schat konden vinden. Ik moet zeggen dat ik ze flink "onderschat" heb, die kinderen, want ze wisten snel waar ze zijn moesten.

In elke schatkist zaten verrassingen in een veelvoud van zeven. De allerlaatste en grootste schat was voor June alleen. Ze kreeg dieren van Playmobil en een gloednieuwe boekentas.


En zo vertrokken er zeven kindjes met zeven zakjes op zoek naar zeven schatten.

De laatste schat zat verstopt in ons nieuwe huis, in Junes toekomstige slaapkamer. Maar eerst moesten de kinderen een aanwijzing vinden in een schatkist die goed verstopt zat in de tuin.

Thuis stortten de kinderen zich op een luie poffertjestaart met sneeuwvlokjes van suiker. 't Was niet zozeer de taart die lui was, maar eerder de mama ... Maar de poffertjes gingen wel heel goed naar binnen!


Oeps. Verstrooide mama plaatste maar zes kaarsjes in plaats van zeven.


En tot slot maakte het feestvarken de cadeautjes van haar vriendjes open ...En toen vond de hond dat het welletjes was geweest ...

Tip: voor kinderen die leren lezen, kun je in huis ook zulke schattenjachten op touw zetten. Je verstopt dan verschillende briefjes in huis, die uiteindelijk naar één schat leiden. Het eerste briefje geeft dan een aanwijzing over de verstopplaats van het tweede briefje enzovoort.

Je zult zien, de motivatie om te lezen zal nooit eerder zo groot zijn geweest!

6 opmerkingen:

 1. heel leuk zo'n schattenjacht, dat moet ik onthouden :)
  gelukkige verjaardag aan de dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inspirerend! Ik vind het meestal nogal moeilijk om een thema voor de kinderfeestjes te bedenken, deze ga ik dus zeker onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zag er een superleuk feestje uit met een gelukkige jarige!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar zo leuk en gezellig seg. Wie wil er nu niet zo een schattenjacht feestje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk die schattenjacht! Ik ben fan van feestjes in thema. Je hebt er veel tijd en werk in gestoken, maar als je de blije gezichten ziet, dan mag je er zeker van zijn dat het feestje meer dan geslaagd was!

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!