vrijdag 26 juli 2019

Met Intersoc naar Zwitserland

Al een paar jaar zie ik mensen op Instagram op reis vertrekken met Intersoc. Met de ziekenkas op reis, dacht ik. Zoals ik dat als tiener ook deed. Ik dacht er verder niet over na. Wat me wel opviel, is dat mensen op reis bleven gaan met Intersoc en er ook heel enthousiast over waren.


En dan stonden we plots zelf in Zwitserland, met Intersoc. En ik begreep het enthousiasme. Want de formule die ze met hun reizen aanbieden, is echt heel goed! Je kent de grote all-in hotels in warme landen wel. Eten en drankjes à volonté. Niet nadenken over waar je volgende maaltijd vandaan moet komen. En dat op zich is al iets om naar uit te kijken. Met Intersoc heb je die luxe ook, maar daar houdt de vergelijking dan ook op. Vijf grote verschillen op een rijtje:

1. Hier lig je geen tien dagen te bakken aan een zwembad. Intersoc biedt zoveel (all-in) excursies en wandelingen aan dat kiezen je grootste probleem wordt. Het kan dus een heel actieve vakantie worden, als je daar zin in hebt. De andere hotelgasten hadden dat beter begrepen dan wij, want bijna iedereen had wandelmateriaal mee (trekkingschoenen, wandelstokken, shorts...). Wij? Not so much. Maar we trokken al snel onze plan. Wat wij ook niet mee hadden, waren doosjes en potjes voor onze picknick. Want wie op daguitstap vertrekt, kan bij het ontbijt een (uiteraard all-in) picknick samenstellen. Het was duidelijk dat wij de newbies waren in een goed geoliede machine.2. Je verblijft niet in een willekeurig gelegen mastodont waar je tien dagen niet buiten komt. Net als de andere hotels van Intersoc werd ook ons hotel zorgvuldig uitgekozen. Palace Hotel ligt in het autovrije, bijzonder charmante Wengen hoog in de bergen. Het terras is niet voor niets bij de tien mooiste van Zwitserland. Het uitzicht op de besneeuwde Jungfrau bleef me overweldigen. Neem je er een Jungfraupas bij, dan heb je vrije toegang tot alle treinen, kabelbanen en diverse boten in de omgeving. Je kunt de omgeving dus naar hartenlust verkennen! Hoe je dat doet, kies je zelf. Je vertrekt op eigen houtje, of stapt in de voetsporen van een Intersoc-begeleider die de omgeving ondertussen kent als zijn broekzak.
3. Je wordt er verwelkomd in je eigen taal. Hoewel ik het doorgaans wel leuk vind om op reis een mondje Engels of Frans te kunnen spreken, had het wel iets om in het hotel in het Nederlands te worden verwelkomd. Je komt er meteen thuis. En voor kinderen kan het heel handig zijn. Zelf een drankje kunnen bestellen, begrepen worden door de monitors... In het buitenland is dat geen evidentie en hebben monitors van kinderclubs het raden naar de wensen of verdrietjes van een kind.
4. De kinderclubs zijn hier van een compleet ander niveau. Bij Intersoc geniet je de grote vrijheid er met z'n tweetjes of met het hele (of halve) gezin op uit te trekken. Heeft er iemand geen zin om mee de bergen in te gaan met al die 'oudjes'? Geen probleem, we zien elkaar 's avonds wel. Terwijl de kleine kindjes zich creatief bezighouden of een dutje doen in het hotel, trekken de al wat grotere kinderen samen met hun kinder- of tienerclub op uitstap. Je hebt er zelfs een club voor 15-17-jarigen! En wie wel eens met een tiener op reis gaat, weet dat die graag hun plan trekken en niet de hele dag achter hun ouders willen lopen. Mijn kinderen volgden ons overal maar hadden op het eind, toen ze die hechte vriendengroepjes zagen, spijt dat ze de club geen kans hadden gegeven.


5. Je zit 's avonds niet op je kamer opgesloten met een baby of peuter. Want Intersoc bedacht er iets op: je schrijft je in voor de schoentjesdienst! Dat betekent dat je je kindje te slapen legt en een schoentje voor de deur plaatst. Zo weten de vrijwilligers die hun ronde doen dat ze daar telkens even aan de deur moeten gaan luisteren. Huilt je kindje, dan word je op de hoogte gebracht.


Kortom, een knappe formule en een slimme organisatie die samenwerkt met een grote groep vrijwilligers die met veel plezier een handje komen toesteken in Zwitserland. Zo is er zelfs een dokter aanwezig, wat op zo'n actieve vakantie wel handig kan zijn!

Meer informatie vind je op de website van Intersoc.2 opmerkingen:

  1. Ja, ik heb er ook echt al vaak goeie dingen van gehoord. Nu onze oudste schoolplichtig is en we onze vakanties nu tijdens schoolvakanties moeten gaan plannen, zullen we ook onze gewoontes een beetje moeten bijschaven. Misschien toch ook maar eens dat Intersoc aanbod bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was ooit vrijwilliger bij Intersoc ... wij (de vrijwilligers) vonden die schoentjesdienst zelf waanzin ... wat als er iets gebeurde? Brand? Dat hoorden wij niet aan de deur ... en ook een raar gedacht dat wildvreemden wisten in welke kamers/huisjes er kleine kindjes onbewaakt in hun bedje lagen :s. De moni's van de baby's waren ook totaal niet opgeleid voor hun functie. ze hadden wel een soort van pedagogisch diploma maar eentje had nog nooit een baby vastgehad :s. En ooit gingen we zwemmen met de kleuters in zee: 7 kindjes bij 1 moni. Chance dat er niemand verdronken is toen. Je kinderen hadden dus groot gelijk om bij jullie in de buurt te blijven ;-). Prachtige foto's trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!