woensdag 24 januari 2018

Junes verjaardagstraktatie

June werd vandaag 10 jaar. Een bijzondere leeftijd voor een bijzonder meisje. En dat verdiende een bijzondere traktatie op school!
Ik trok naar de klas en 'bakte' daar frietjes terwijl de kinderen nietsvermoedend in de computerklas zaten. Toen ze binnenkwamen vonden ze echter geen frietjes met mayonaise maar ...... cake met slagroom!

Gefopt!

Hoe ik dit deed? Ik kocht een kant-en-klare cake in Delhaize omdat die de perfecte lengte én kleur voor frietjes had. En ook omdat dat - laten we eerlijk zijn - een lekker luie oplossing was. Ik sneed de cake in frietjes en legde die in kartonnen frietbakjes die we in de frituur hadden gekregen. Ik prikte er een vorkje in (alweer dank aan onze frituur) en voorzag ieder bakje van een toefje mayonaise van slagroom. Als je tien minuutjes wacht zakt je mooie slagroomtorentje in elkaar en lijkt het écht op mayonaise.


4 opmerkingen:

 1. Ha! Wij hadden ooit eens een volledig kookverjaardagsfeestje waarin we allerlei fopdingen klaarmaakten: cupcakehamburgers, fruitpizza’s, hotdogkoekjes en ja, ook cakefrietjes met slagroommayonnaise.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is dat leuk ! :)))

  en wat mooie foto's !
  e.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt kei cool. dat moet ik onthouden voor de oudste zoon. Pinnen dus :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!