maandag 5 juni 2017

Uitstapje: Efteling Loonsche Land

We werden met het hele gezin uitgenodigd om het nagelnieuwe Loonsche Land van de Efteling te komen 'proefslapen'. Het vakantiepark vormt een aanvulling op het al bestaande Bosrijk en werd nog maar net geopend.

Nadat June wekenlang de hele website van de Efteling had bestudeerd, perfect wist welke attractie zwangere vrouwen beter vermijden (niet dat er hier iemand zwanger is), alles wat er maar over de Efteling te lezen viel had gelezen en een lijstje met moet- en mag-attracties had opgesteld, vertrokken we zaterdagochtend popelend richting Kaatsheuvel.

Het vakantiepark is - zoals het de Efteling betaamt - niet minder dan een sprookjesdorp. Waar Bosrijk zijn naam alle eer aandoet met veel bomen, heerst er in het Loonsche Land met zijn duinen, heiden en poelen een heel andere sfeer.Naast het hotel met kamers en ontbijt heb je in het dorp verschillende soorten vakantiewoningen, zoals diverse hutten en een grote 'schaapskooi', maar ook themakamers met de luxe van een hotelkamer en de privacy van een vakantiewoning.

Natuurlijke materialen, eenvoud en de natuur staan in dit dorp voorop.


Zelf sliepen we in het hotel, in een gerieflijke kamer met hoogslapers voor de kinderen. Het voordeel van zo'n hotelkamer is dat het ontbijt is inbegrepen en je 's morgens van een rijkelijk buffet kunt genieten.
Ook lunchen en dineren kan in restaurant De Proeftuyn, dat zijn eigen groenten, kruiden en eetbare bloemen teelt in de aanpalende moestuin. Terwijl we op ons eten wachtten konden de kinderen ofwel in het speelhoekje of gewoon in het vakantiedorp zelf spelen en konden de grote mensen van de rust genieten. Daarna stortten ze zich hongerig op hun kindermenu.

Tijdens een wandeling door het dorp verzuchtte June: "Ik wou dat dit een echt dorpje was, waar we konden blijven wonen!" Alle vriendjes en familie zouden een eigen huisje hebben. Het hotelgebouw zou hun school zijn en het dorpje zou Elmore heten. Uitchecken was dan ook hartverscheurend voor mijn kinderen. Maar gelukkig stond er nog een dagje Efteling op het programma, want uiteraard is een (meerdaags) bezoek aan het pretpark inbegrepen in het verblijf.

Het lijstje en de Grote Plannen voor Enge Attracties werden helaas al snel opgeborgen, en het engste wat we deden, was onder de rails van Baron 1898 staan.

Maar de Efteling blijft pure magie. Ik heb het sinds mijn kindertijd zien groeien en word nog steeds blij van het deuntje van Carnaval Festival. We blijven hier graag terugkeren en zijn blij dat we nu ook de overnachtingsmogelijkheden hebben ontdekt.
Alle informatie die je nodig hebt voor een verblijf in Efteling Loonsche Land vind je hier.

3 opmerkingen:

  1. Oh wat ziet dat er gezellig uit. wij zijn heel vaak bij de Efteling geweest. ondanks wij er niet dicht bij wonen. De hele familie wel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat ziet dat er gezellig uit. wij zijn heel vaak bij de Efteling geweest. ondanks wij er niet dicht bij wonen. De hele familie wel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vorig jaar ook in het Efteling-hotel gelogeerd. Was écht super! Wat mij betreft een van de leukste pretparken en het park heeft de tijdsgeest goed doorstaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!