woensdag 22 maart 2017

Bazaar Trend Lab: bijna 2 maanden later

Ik blogde hier en hier al over ons allereigenste winkelconcept Bazaar Trend Lab, maar liet je nog niet binnenkijken in de winkel zoals die er nu - bijna twee maanden na opening - uitziet. Als je er tenminste zelf nog niet bent geweest.


We horen regelmatig dat mensen niet durven binnenstappen. Ik begrijp zelf niet goed waarom, maar ik ben dan ook iemand die overal zou binnenstappen als de nieuwsgierigheid groot is. Ligt dat aan het feit dat we een niet zo alledaags winkelconcept zijn? Aan het "mysterie" rond Bazaar? Want hoewel we zoveel mogelijk communiceerden over ons concept en de bedoeling erachter, is het voor velen toch nog niet helemaal duidelijk wat we precies doen en wat ze in Bazaar zullen aantreffen.


Laat ik mijn licht dus even in de duisternis schijnen. 

Zoals de naam Bazaar Trend Lab al doet vermoeden, gaat het hier om een "laboratorium" waarmee we mensen die van een eigen zaak dromen een zetje in de rug willen geven. Een winkelruimte huren kost veel geld en zolang je niet weet of je concept of aanbod zal aanslaan, blijft het een enorm risico. Bazaar biedt aspirant-handelaars dan ook huurcontracten van korte duur die eventueel verlengbaar zijn en deelde één grote ruimte onder in kleinere handelsruimten, maar dan zonder muren. Denk Inno, maar in 't klein. De drempel om een eigen zaak uit te proberen en aan het publiek te toetsen is dus veel kleiner en het risico is quasi nihil. En slaat je zaak aan en wordt Bazaar te klein? Dan kun je - als je dat wil - vol vertrouwen in jezelf en je product op zoek naar een eigen pand! In Bazaar zitten momenteel twee enthousiaste starters: lunchbar the Girl in my soup, die naast quiches, taart en soep ook af en toe iets speciaals zoals chili sin carne, patty melts of fajita's opdist, en gift shop Renée, die als geen ander unieke en jonge, beloftevolle merkjes weet te vinden.Dat wil dus ook zeggen dat die handelaars hun "hoekje" volledig naar eigen smaak mochten inrichten. Dat was voor mij een moeilijk lesje in loslaten, want inrichten, laat dat nu net een van mijn grote passies zijn. Gelukkig hadden we nog twee eigen ruimten, eentje vooraan en eentje achteraan, waar ik me lekker mee kon uitleven. In die ruimten verhuren we rekken van 1 meter breedte of een ander meubel met een vergelijkbare oppervlakte. De ruimtes worden verhuurd per 2 maanden. Nu worden ze vooral ingepalmd door webshops, maar ook handelaars met een nieuw product kunnen bij ons terecht. De enige voorwaarde is wel dat het product in onze visie past. We moeten er met andere woorden zelf achter staan. Op dit moment vind je bij ons Kousen & Karton, Minipanda, Fairplace, Finn Concepts, Madame She She, Foodie Market en Designed for cats. Vanaf april krijgen we er trouwens twee handelaars bij: Muno (planten in een weckpot) en Belgian Pickles. We proberen dus voor genoeg afwisseling te zorgen.
We strikten trouwens ook een handelaar die niet aan haar proefstuk toe is. Madeline de Stoffenmadam heeft al een goed draaiende stoffenwinkel in Lier en breidde met Bazaar uit naar haar geboortestad. Ook in deze tweede winkel vind je haar leuke stofjes en alles wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan met naald en draad!

Om een bezoek aan Bazaar extra leuk te maken, proberen we ook regelmatig events te organiseren. Nu zaterdag 25 maart is er bijvoorbeeld Friskobar Soweto. Je kunt dan live een coole tekening of schilderij laten maken door een van de kunstenaars van Studio Entropica, en dat voor een klein prijsje en in het gezelschap van dj's.


We zijn ondertussen ook bezig met een uitbreiding van Bazaar Trend Lab met een Food Lab. Hetzelfde concept, maar dan met food als thema. Zo maken we plannen voor een kooklabo, een keuken die voor een korte of langere duur kan worden gehuurd door iemand die zijn/haar lekkere creaties wil aanbieden en uitproberen. Verder hopen we ook lekker brood te kunnen verkopen (kandidaat, iemand?) en willen we er gespecialiseerde culinaire producten en kookmateriaal verkopen. Ook workshops zouden een leuke aanvulling van ons concept zijn. Een ruimte vonden we al en ligt nota bene in het verlengde van Bazaar Trend Lab. Ideaal dus! Denk Inno in 't groot.

Denk je iets in dit concept te kunnen betekenen? Laat het ons dan zeker weten! Mail ons via het contactformulier op onze website www.bazaar-trendlab.be. Je vindt hier trouwens ook ons adres en onze openingsuren. Op Facebook vind je dan weer dagelijkse updates en nieuwe producten.11 opmerkingen:

 1. Ik kocht zaterdag een half kleding rek leeg daar: ik ben dus fan!! Tot snel en succes nog daar

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag is binnen gegaan. super paseer zeker nog! Denk dat ik daar vandaag die potten/planten al heb zien staan ��
  Leuk dit hier in ons stadje te hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is echt een concept naar mijn hart, ik zou zowiezo binnenstappen! Nu nog een keertje daar geraken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik moet eens tijd maken in mijn agenda en naar daar rijden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik moet echt eens naar vilvoorde komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelfde gedacht als liesellove, ik moet echt eens naar Vilvoorde komen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heel leuk! ik kwam op het openingsweekend langs en moet toegeven dat ik er bijna voorbij liep. ik liep zo dicht tegen de huizen aan dat ik het bijna niet zag ;-) maar nu ik die stoelen en tafeltjes zie staan denk ik niet dat dat nog zou gebeuren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waarom ligt dat zo ver?!Maar ik wil er echt eens binnen wandelen,ooit!Wie weet onder mijn groot verlof ;-) dan maken we er een uitstapje van.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik moet dringend eens een bezoekje plannen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziet er super uit! Ik zou hier meteen binnenspringen om eens een kijkje te nemen... Alleen jammer dat Vilvoorde niet bij de deur ligt en dat ik daar eigenlijk nooit kom. Toch eens een dagje Vilvoorde met de kindjes inplannen?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja ik heb al vaak voor het raam gestaan maar idd niet durven binnenspringen... Het leek alsof iedereen keek of elkaar kenden en ik durfde dus niet.... Maar na dit te lezen heb ik nu door dat iedereen welkom is...Haha dus ik zal zeker binnenkomen volgende keer....

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!