zondag 29 januari 2017

Elliots kamer

Elliots kamer is nog niet op mijn blog geraakt. Nochtans is het een kamertje dat veel rust uitstraalt. Als het opgeruimd is, tenminste. Net als de rest van het huis zijn de vloeren en muren wit geverfd (RAL 9010) en werd er niet bespaard op kleurrijke details. Die combinatie schept rust en maakt toch veel mogelijk.

Het zal je misschien opvallen dat er weinig speelgoed in de kamer ligt. Mijn kinderen hebben namelijk een grote speelkamer met rekken vol speelgoed, puzzels en spelletjes (ik blogde er hier al eens over). Zo blijft hun slaapkamer een plek waar ze rust kunnen vinden.
Het bureautje dat je hier ziet, is een Walter. Er zit een heel leuk verhaal achter dat tafeltje. Er was eens ... een koppel dat een koffiebar met de naam Walter opende. Ze vonden echter geen leuke cafétafels voor hun nieuwe zaak en besloten die dan maar zelf te maken. Maar de interesse in de tafels was zo groot dat het koppel de koffiebar sloot en zich volledig op de productie van de 'Walter' smeet in zijn gloednieuwe ontwerpbureau Studio Woot Woot in Gentbrugge. Je kunt de tafels bestellen in blauw, geel, rood of crème.

Zijn stoel kochten we in de Antwerpse koffiebar La Chascona, waar je koffie ging drinken en gewoon de inboedel mee naar huis kon nemen. Daar vonden we dus dit stoeltje. La Chascona bestaat nu helaas niet meer. Jammer, want je kon er leuke vintage meubeltjes vinden.
 Het rieten stoeltje komt van My Ex Boyfriend, de bedovertrek van Blafre. Het rekje (dat trouwens ook in mijn veranda hangt) komt van Ikea, maar is helaas niet meer verkrijgbaar.

In een verkoopzaal in Ieper tikten we voor 70 euro deze kleerkast op de kop. Het bedje en de kaders/posters komen ook van Ikea.
 9 opmerkingen:

 1. Zalig rustig kamertje! Soms is less echt more. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nice! Wij hebben op de bovenverdieping ook witte vloeren. Wat een verademing.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kom je mijn huis ook inrichten alstublief? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe mooi! Weet je welke kleur de deur heeft?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er weeral een toffe kamer in jullie huis uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke kamer! Die tafel is een goeie tip, ik heb er nu zo een paar in kleuterformaat,
  maar op den duur ga ik toch iets anders in huis moeten halen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk kamertje! Ik droom van zo'n kamer voor mijn jongens. Die tafel is echt wel heel mooi <3

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!