vrijdag 30 december 2016

Bandwerk: de Sienna Jurk

Oversized is helemaal in. En ik vind niets zo schattig als die oversized jurkjes in tricot, die bovendien heerlijk zitten en kindjes die nooit stilzitten alle ruimte gunnen!

De Sienna Jurk van La Maison Victor is zo'n jurkje. Ik maakte er drie, maar liet de split op de rug en de halsafwerking met lint achterwege. Aan de hals knipte ik gewoon een cm extra bij en vouwde die rand twee keer om. Ik maakte ook de mouwtjes wat langer, want dit zijn winterjurkjes.

Deze jurkjes zijn heel snel klaar en blinken uit in eenvoud. Ze moeten het dan ook vooral van de stof hebben, zoals de miertjes van Chat Chocolat of de warme sweaterstof met huisjes, die heerlijk zacht is aan de binnenkant. De zwarte stof met witte ruiten is wat dunner, en dus ideaal voor het tussenseizoen. Deze stof vind je bij Madeline de Stoffenmadam.
Je vindt het oorspronkelijke patroon van dit jurkje in editie 1 | jan-feb 2016.


13 opmerkingen:

 1. Wat een leuke jurkjes!! De dochter zal content zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schoon!! Nam je de maat die ze heeft in andere kleding? Ik moet er ook eens aan beginnen ziet ge :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb haar gewone confectiemaat genomen. June is wel heel smallekes, waardoor dit model nog meer oversized lijkt, maar dat is nog wel leuk :-)

   Verwijderen
 3. Drie mooie uitvoeringen van een toppatroon. Ik deed ook aan bandwerk. Cadeautjes die worden ingeruild voor nieuwjaarswensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, mooi gemaakt! Heel erg bedankt voor de tips en de stofinspiratie. Dat patroontje staat hier al even op mn to sew lijstje en nu ben ik eens zo gemotiveerd om eraan te beginnen ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk! Ik wou die Sienna direct maken, maar liet me wat afschrikken door dat lint op de rug. Maar je kan dat uiteraard ook gewoon weglaten, zoals jij hier zo professioneel demonstreert :) Leuke jurkjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fantastische dochter en wat een prachtige kleedjes ♡

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo mooi! Staat haar prachtig, dat modelleke! (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 3 keer dezelfde jurk en toch zo anders. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi zeg, helemaal fan van alle drie de versies.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ideaal he, zo'n jurkjes. Stiekem wil ik er wel eentje voor mezelf ook...

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!