zondag 19 juni 2016

Vuile kleurtjes

Dat ik van witte vloeren en muren hou, mag ondertussen wel duidelijk zijn. Met zo'n wit canvas kun je al eens uitbundig doen met kleuren zonder dat je interieur gaat schreeuwen, terwijl het meteen een pak gezelliger en interessanter wordt zo.

Veel kleurrijke accessoires dus: check. Maar wat met de deuren? Wel, daar amuseer ik me eigenlijk ook nogal mee. We gaven de meeste deuren in ons nieuwe huis een oud, "vuil" kleurtje. Mijn favoriete verfmerk is Farrow & Ball, dat prachtige oude kleurtjes in zijn collectie heeft. En daarmee leef ik me dan uit op één zijde van onze deuren.
Op de deur hierboven, die van de keuken, gebruikten we Doves Tail. Je kunt het roze noemen, maar soms is het bruin, soms paars, dan weer grijs ... maar meestal alle vier tegelijk.Voor het salongedeelte van onze keuken doopten we de verfborstel in een pot Light Blue. Een opvallend ondubbelzinnige naam tussen de anders nogal tot de verbeelding sprekende namen van F&B. En toch verandert ook deze kleur naargelang het licht in de kamer, schommelend tussen blauw en grijs.


In de keuken zijn dit "blauw" en "roze" samen zichtbaar, wat tijdens het verven eventjes spannend was, maar wij vinden het alvast een mooi huwelijk.
Ook de voordeur kreeg een kleur van F&B. Deze heet Oval Room Blue. In de gang lijkt de kleur grijsblauw, aan de buitenkant ronduit blauw.
Aan de trap wordt nog gewerkt, maar ook die krijgt met Hardwick White een likje F&B. Op de staalkaart ziet dat er echt donkergrijs uit, maar op de trap is het grijs heel licht en zacht. Dat geldt trouwens voor alle kleuren van dit en waarschijnlijk ook andere merken: wees niet bang van kleuren die op de staalkaart donker overkomen. In je huis zullen ze een pak lichter lijken. Kies dus liever te donker dan te licht, al is dat best wel eng. Het restje uit de pot Light Blue ging naar de deur van de kelder in de gang. Andere restjes gebruikten we voor een stoel of een ander accent, zoals een vogelkastje. 
Ook boven kregen de deuren een ander kleurtje. Hierboven zie je Theresa's Green
Sluit je de deur en ga je in de gang staan, dan ziet dat er zo uit. Voor de deur ernaast (op de foto links) gebruikten we Vert De Terre. Groen en groen dus, al zie ik groen en blauw en beweert mijn man dat het blauw en groen is. Echt, begin niet te discussiëren over de naam van deze kleuren, want dat is een straatje zonder eind.
 


De deur van de badkamer kreeg (aan beide kanten deze keer) nog een andere kleur uit de collectie, namelijk Elephant's Breath. Ook op deze kleur kun je onmogelijk een naam plakken. En dat vond blijkbaar ook F&B! Ik weet ook nog steeds niet welke kleur een olifant uitademt ... 
 


Ook in ons vorige huis gebruikten we dit merk overal, en daar ook op de muren.17 opmerkingen:

 1. OMG jouw huis wordt gewoon prachtiger met de week. En het was al zo ontzettend mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vuile kleuren, ik hou er ook wel van. Die Elephant's Breath... Wat een prachtnaam ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn vriend en ik hebben die kleurendiscussie met blauwgrijs/grijsblauw. :-)
  Mooie kleuren! Ik wilde hier voor wit gaan op de deuren, maar ik begin te twijfelen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. allemaal supermooi!! en de namen zijn wel speciaal, zeker met jouw uitleg erbij ;-) ik ben helemaal weg van je interieur-stijl!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. maar zeg... ik wist het al maar nu weer met die foto's... prachthuis... en wat een kleuren zeg... zo vuil vind ik ze niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een origineel, speciaal en prachtig authentiek huis hebben jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb tijdens een wetenschappelijke docu vernomen dat mannen maar een beperkt aantal kleurschakeringen kunnen zien, en vrouwen over een veel ruimer kleurenpallet heersen, dus geef de discussies maar op, heb ik mij sinds de docu ook bij neergelegd... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig! Jouw huis is echt een super gezellige plek om te vertoeven volgens mij, waar je de inspiratie blijft halen... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig!!! Wat een mooi huis heb je toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. prachtig huis! en merci voor de tip van het verfmerk... lijkt helemaal mn ding ;) ik zoek het eens op

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig, heel herkenbaar, de meeste van je kleuren hebben wij hier ook gebruikt, sommige al minstens 10 jaar.. het verveelt niet. Ook vind ik de kleine proefpotjes geweldig, hiermee kun je accesoires een bijpassende tint geven. Grappig: wij hebben de deuren en houtwerk wit, en de muren deze kleuren gegeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk en mooi kijkje in de bijzondere huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldig, bij ons is elephant's breath echt wel grijs :-)
  Je hebt overigens een prachtig huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Supermooi! Ongelofelijk hoe jij het klaarspeelt... het lijkt alsof jullie al jaren in dat huis wonen... zo gezellig ingericht!

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!