maandag 30 mei 2016

Mijn keuken is compleet

Ik ben nooit het type geweest dat borden met een stuk vlees, een kwak bloemkool met bechamelsaus en een paar patatten op tafel zet. Eten maken op automatische piloot? Nee, dank je. Dat zou ik niet volhouden. Het liefst nog maak ik elke dag iets klaar uit een kookboek of van het internet. Ik heb die uitdaging nodig. Elke keer leer ik iets bij, en regelmatig loop ik na een geslaagde maaltijd op wolkjes. Koken kan magisch zijn, en de kick van een geweldig gerecht verslavend.

Een van mijn grote zwaktes zijn kookboeken. Maar ik vond maar geen plaats voor mijn ondertussen al behoorlijk grote collectie. Voor onze boekenwand zijn ze te hoog, en op het aanrecht gingen ze ook in de weg staan. Maanden heb ik naar een ideaal plekje gezocht, ergens waar ze de aandacht krijgen die ze verdienen. Uiteindelijk besloten we ze in een hoek van de keuken te plaatsen. Dat is redelijk hoog, maar nu hebben we weer een excuus om naar een leuk trapje te zoeken.

We begonnen met twee planken, maar met een plafondhoogte van 4 meter kan ik mijn liefde voor kookboeken nog wel even blijven botvieren.

Hier geen strakke keuken. Rommel maakt me ongelukkig, en het aanrecht wordt na elke maaltijd netjes opgeruimd, maar ik zie wel graag spullen staan die mijn liefde voor koken weerspiegelen, zoals deze kookboeken met prachtige covers, bokalen met kleurrijke ingrediënten, mooie snijplanken, een gietijzeren kookpot, koek- en snoeptrommels ...
... en kruiden. In mijn vorige huizen kon ik ze binnenshuis niet in leven houden. Nu we een veranda hebben, richtte ik een hoekje in waar de verse kruiden kunnen staan, badend in het licht.
Ik heb lang gesleuteld aan de lay-out van mijn keuken, maar ik denk dat de puzzelstukjes na maanden schuiven en verplaatsen nu wel op hun plaats liggen!

18 opmerkingen:

 1. Prachtig! Ik ben een beetje bang van 'open shelving', omdat ik niet graag het stof afdoe, maar ik vind het wel heel mooi bij een ander. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. W O W! Een hele mooie, persoonlijke en originele keuken! Ik ben fan! Ferm!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wou ook graag open shelving maar mag niet van mijn vent en ma. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zucht! Wat heb jij een prachtig huis!
  Als je klaar bent, kom je dan het mijne inrichten?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken het gevoel om een opgeruimde keuken maar wel leuke decoraties te plaatsen :-) Koken is leuk hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. en toch heb ik nu zin in patatten met bloemkool in bechamel, met worst en bruine saus... lekker onder elkaar geprakt :)
  Sorry, 't is pure nostalgie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een keuken uit een boekje... Mooi!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is echt een ongelofelijk mooie keuken!!! Beetje jaloers!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Like like like! Bart kocht de krant afgelopen weekend want hij "wilde dat huis van Dietemiet eens goed bekijken". :-)) Zelf keek ik nog niet, maar ik maak er snel werk van, in mijn nieuwe keuken met een koffie erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow... Ik heb spijt dar ik die krant vergat dit weekend, ik moet dat nog eens organiseren. Prachtplek!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. prachtig!! ik kook ook bijna avond uit kookboeken, tot verbijstering van mijn vriendinnen. goed om te lezen dat er meer zo zijn!
  wij zijn bezig met een grootscheepse verbouwing van onze nieuwe huis op dit moment, heerlijk om opnieuw over een keuken na te kunnen denken. jouw fornuis vind ik echt geweldig, helaas iets boven budget, maar er komt nu een andere mooierd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben al een hele tijd aan het verwateren naar jouw verse kruidenrekje. Vind ik zo mooi, maar na een hele zoektocht op het net, durf ik het nu toch vragen. Waar zou je dat gekocht hebben of welk merk zou dat rekje zijn?
  Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!