woensdag 9 maart 2016

Maak je eigen wild boeketje

Je ziet de foto's met de boeketjes van Bloomon tegenwoordig overal opduiken. Ze zijn vrolijk, ongedwongen, brengen de lente in huis ... en zijn vooral onbereikbaar als je niet in een stad woont waar ze leveren.

Maar wie heeft Bloomon eigenlijk nodig? Voor nog geen tien euro maak je je eigen "wild" boeketje, dat zo uit het veld lijkt te komen. Ik vertel je graag hoe! 1. Trek met je vaas naar de bloemenwinkel. Zo kun je ter plaatse het een en ander uitproberen én neem je geen verpakkingsafval mee naar huis. Mijn bloemenwinkel ligt nu wel op 50 meter van mijn voordeur, dus dat maakt het allemaal net iets gemakkelijker.
 2. Kies drie kleurgroepen, zoals schakeringen van roze, paars en oranje. Groen telt niet mee. Of beperk je voor een rustiger boeket tot schakeringen van één kleur, zoals je zelf wilt. Overdrijf zeker niet met dominante kleuren zoals rood.
 3. De traditionele regel van meerdere bloemen in oneven aantallen gooien we overboord. Je kiest van elke steel één of hoogstens drie stuks.
 4. Varieer met vormen en soorten. Ga binnen je kleurengroepje op zoek naar pluimpjes, grote bollen, kleine bolletjes, "echte" bloemen (zoals gerbera), trosjes, lange stelen, pluizige bloemen, ...
 5. Speel met de lengte. Vraag je bloemenverkoper om de steeltjes niet af te knippen, zodat je er thuis zelf wat mee kunt spelen. Er mogen flink wat lengteverschillen in je boeketje zitten.
 6. Bloomon gebruikt maar weinig groen en 'vulsel', onder het motto less is more. Blaadjes worden ook van de steeltjes gehaald. Hier en daar een groen takje - zoals eucalyptus - is dan wel weer leuk. Op deze 'regel' wijkt mijn boeket hierboven dus wat af ...Het leuke is dat je bloemenwinkel elke keer weer andere bloemen in huis zal hebben. Op de foto hierboven zie je bijvoorbeeld ook leeuwenbekjes (in het midden vooraan, die lange stelen met klokvormige bloempjes) en achteraan rechts zie je allium, die leuke paarse bolletjes. Zulke bloemen staan heel leuk in zo'n wild boeketje.

Speel je mee? Deel je boeketje op de sociale media met de hashtag #mijnwildboeket

14 opmerkingen:

 1. Ik doe dat ook zo. Maar ik beperk me niet perse qua kleuren. En sinds kort hebben wij hier Brood&Bloemen. Mooie wildboeketten én lekker eten in één! Daar kan Bloomon niet tegenop 😉 (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Idem hier, en vanaf nu tag ik lustig mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe mee! Dit weekend zoek ik een goede bloemenwinkel in de buurt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat een geweldig idee van jou. Bloomon levert wel in mijn stad, maar vind ik eigenlijk een beetje een zotte kost. Jouw idee is veel leuker! Maar eerst: verbouwen! Want een boeketje in een werf slaat als een tang op een varken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik deed het 1 keer zoals je beschrijft voor Bloomon in men dorp leverde en was 30€ kwijt voor een klein flut 'wild' boeketje :-/, echt teleurstellend. Ik ben dus blij dat Bloomon sinds deze week mijn dorpje heeft ontdekt :-). Jou boeket vind ik ook wel heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whowsie, dat is wel heel duur! Ik heb nog niet meer dan 10 euro betaald ...

   Verwijderen
 6. Ik deed al vanalles: met stoffen zakjes naar de markt of de bakker, maar met mijn vaas naar de bloemenwinkel? Dat deed ik nog nooit, bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk idee. Ga ik ook eens proberen. :)
  Mijn mama gaat om de twee weken naar de plaatselijke bloemenwinkel en vraagt dan een wildboeket voor 15 euro. Ze maken dat dan ter plekke en dan heb je ook steeds iets anders en niet te duur.

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!