zondag 17 januari 2016

Terugblik op een jaar verbouwen: deel 2

Ik had het beloofd: deel 2 van mijn verbouwingsfoto's, telkens eentje voor en eentje na. Vandaag is de eerste verdieping aan de beurt. De gelijkvloerse verdieping - meer bepaald de keuken - is ondertussen weer compleet veranderd, maar dat is dan weer voor nog een volgende keer. Man, ik begin er voorwaar zelf van te duizelen!

Dus, without much further ado ...

Het bureauIk durf wel te stellen dat we er hier fors op vooruit zijn gegaan. De muren zijn een beetje properder, de vergeelde radiator werd vervangen en ook de ramen gingen eruit. Meer foto's van deze kamer vind je hier.

De slaapkamerVeel uitleg moet ik hier niet bij geven. We staken ook deze kamer volledig in het wit en kleedden ze in met oude, "vuile" kleurtjes, geïnspireerd door de oude wereldkaart die we ooit in de Brusselse Marollen vonden. Op de vloer: een tapijt van Brita Sweden. Een geweldige uitvinding dat, ideaal voor mensen met allergieën (niet wij) of huisdieren (wel wij, hoewel die niet in de slaapkamers komen ...). De sprei komt van Zara Home, maar is wel al ettelijke jaren oud. De nachtkastjes kochten we op een rommelmarkt (links) en bij Blender (rechts).

De badkamerOok hier toch wel een paar aanpassingen ... Hoewel de wasbak - als enige element in huis - mocht blijven. De rest in een notendop: een trolley, spiegel en plant van Ikea, kaders uit Kringwinkels en van rommelmarkten, en een "tapijtachtige" badmat van HK Living, gevonden bij Jüttu in Antwerpen.Het bad vloog eruit en werd vervangen door een inloopdouche. De douchemuren werden bekleed met metrotegeltjes. De scheidingswand en plint van de douche moeten wel nog een beetje worden afgewerkt ... De vlinderposter komt van Sissy Boy. We plaatsten geen traditionele (en vaak dure) badkamerkasten, maar gebruiken een oude boekenkast om onze spulletjes in te bewaren.In de andere hoek stond helemaal niks, dus daar plaatsten wij ons bad. De wasmanden komen van Sissy Boy. 

Toen ik je hier vertelde hoe we onze keuken goedkoop hielden, beloofde ik je ook te verklappen hoe we ook onze badkamer betaalbaar hebben gehouden. En daar heb je nu gelijk een antwoord op: je laat de houten vloer gewoon liggen, plaatst een instapdouche (geen deur nodig), hangt geen tegels aan de muren (waarom zou je ook?) en gebruikt "gewone" meubels in plaats van badkamermeubels. Het zal niet iedereen zijn kopje thee zijn, maar ik vind deze badkamer wel gezellig zo, en wat minder steriel. Waarom zou je in je badkamer ook geen kadertjes aan de muren hangen en tapijtjes leggen? En die plant, die doet het in deze warme en vochtige omgeving supergoed!

Ik heb nog werk aan deze badkamer, al weet ik zelf nog niet precies wat. Misschien nog wat meer bloemen of planten, wat meer kleur? Goud? De buitenkant van het bad een kleurtje geven? Ik blijf dus inspiratie zoeken op Pinterest!

25 opmerkingen:

 1. Gezellig. <3 Krijg je 't niet koud, zo in een douche zonder deur?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, we krijgen het met die gietijzeren radiator echt wel warm in de badkamer. En sowieso douche ik maar heel kort. Geen tijd om het koud te krijgen :-)

   Verwijderen
  2. Ah ja, maar bij mij duurt dat minstens 25 minuten of zo. :P

   Verwijderen
 2. De badkamer is mooi. Misschien het badlinnen in een fleurig kleurtje? Geeft een extra accentje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan inderdaad al een verschil maken! Ze moeten sowieso eens vervangen worden.

   Verwijderen
 3. Heel gezellig en mooi, en wat een tempo, daar mag je echt trots op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaloers. Op alle gezelligheid en 'ziel' in jou verdieping.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik dacht ook al aan een plant voor in onze badkamer. Ik ga er gewoon voor gaan!
  Wij twijfelen nog of we sommige vloeren wit willen schilderen of niet. Bij jullie vind ik het prachtig alleszins!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super zeg! Een plant in de badkamer, het kwam nog niet in me op, maar ik onthoud het! Jouw huis ziet er super gezellig ui!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij hebt toch wel een heel bijzondere gave !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat goed gedaan! Waar vonden jullie dat mooie bad?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geeft dat hout op lange termijn geen problemen in een vochtige ruimte? Schimmels of verrotting of zoiets? Ik dacht dat dat zowat de enige reden is dat de meeste badkamers tegels en speciale (gelamineerde) kasten hebben. Mar och, wat ziet het er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat valt natuurlijk af te wachten, maar we investeerden wel in een degelijk ventilatiesysteem en zetten het raam na elk bad of douche open. Dat lijkt me heel belangrijk om problemen te voorkomen.

   Verwijderen
 10. Waw! Ik zou zo van huizenruil willen doen, maar gij misschien niet. Wij hebben ook een oud huis maar behielden niet veel van het oude.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Erg mooie badkamer! Het geeft me hoop dat we onze eigen badkamer ooit budgetvriendelijk kunnen verbouwen. Wij hebben een gelijkaardige wasbak die ik bij een verbouwing buiten zou gooien, maar als ik zie hoe die van jullie mooi geïntegreerd is begin ik te twijfelen. Nadeel vind ik dat ik niet aan de sifon kan om de onvermijdelijke verstoppingen te verwijderen. Er zit bij ons ook zo'n porseleinen 'schild' voor. Dus zitten wij te knoeien met milieuonvriendelijke ontstoppingsmiddelen (die niet echt voldoende werken). Hebben jullie daar geen last van?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Normaal zou je dat schild moeten kunnen wegnemen (gewoon naar voren schuiven) en dan kun je aan de sifon. De wasbak zou aan de muur moeten hangen, zodat je die niet op je tenen krijgt :-)

   Verwijderen
  2. Ik heb er al wel eens aan zitten trekken, maar kreeg er toen niet veel beweging in... Misschien iets meer kracht zetten dus! :-) Het zou iets voor ons zijn om dat schild eraf te trekken om het er daarna niet meer op te krijgen...

   Verwijderen
 12. WAW! dikke vette waw!!!!
  Ik ga hier ook mogen zorgen voor mooie voor en nafoto's :D

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik loer zo graag bij je binnen,
  je (jullie) maakt er steeds iets heel moois en rustigs van!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Komt er ook een deel 3? Please please please??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog één verdieping en "den buiten". Maar dan is het huis op, hoor! :-)

   Verwijderen
 15. Het is écht magnifiek geworden! Een huisje waar menig vrouwen jaloers op zijn ;-).

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!