maandag 13 juli 2015

Zomerhuis met zwembad

Elke zomer huren we een huisje in Frankrijk of Italië. Zo'n huisje zoeken duurt een eeuwigheid, want mijn man en ik weten precies wat we willen. Of wat we niet willen. Zo knappen we meteen af op een zielloos interieur, op de foute beddensprei of plastic tuinstoelen. Je mag dat zielig vinden, maar voor ons moet het plaatje kloppen.

Wat we ook belangrijk vinden, is dat je het zwembad vanuit het huisje kunt zien. Anders moet er altijd iemand met de kinderen mee als die willen gaan plonzen. Toch zeker als ze nog niet kunnen zwemmen ... Het moet ook heel rustig en idyllisch zijn gelegen, dus niet aan een drukke baan of de parking van een supermarkt. Iets waar je meestal pas ter plaatse achterkomt ...

Foto van http://bandbprovence.com/ - Mijn eigen lens bleek helaas besmeurd met zonnecrème ...

Drie jaar geleden vonden we dat perfecte huisje, in het Zuid-Franse departement Var, vlak bij het charmante stadje Mons (een 'village perché'). Het werd toen uitgebaat door een Amerikaans koppel, Bob en Lynette, die er de hele zomer verbleven. Op het terrein staan 3 huisje en één zwembad. Wij huurden het huisje Les deux chevaux, dat vlak aan het zwembad ligt. Vanop het terras konden we de kinderen daar in de gaten houden. Omdat de gasten uit de andere 2 huisjes er elke dag op uittrokken, hadden we het zwembad bijna altijd voor ons alleen.

Links: de tafel gedekt voor het welcome dinner van Lynette

Het huisje is bovendien heel smaakvol ingericht en het zalige bed werd speciaal overgebracht uit Amerika. Bij aankomst vergastte Lynette ons op een welcome dinner met groenten uit de moestuin. Ook de gasten mochten naar believen van die moestuin smullen, net als van de vele vijgenbomen. En dan was er nog een vaste gast: een reusachtige hond die er de naam Tramp droeg en in de zomer op het terrein verbleef. In de winter, wanneer de Amerikanen weer naar huis gingen, zwierf Tramp verder. Op de foto hieronder zie je hoeveel kleiner Tramp in die 3 jaar is geworden ;-)

June met Tramp in 2012 en in 2015

Voor deze zomer besloten we dit huisje nog eens te huren. De Mas du bois doré was intussen echter overgenomen door een Fins koppel dat niet ter plaatse bleek te verblijven. Gelukkig hadden ze niets aan de gîtes of het terrein veranderd. Enkel de moestuin is verdwenen. Tramp, die er nog steeds welkom is, heet nu wel plots Patou, al zijn wij hem koppig Tramp blijven noemen.


We sliepen in hetzelfde heerlijke bed, hadden het zwembad alweer voor ons alleen en gingen naar dezelfde fantastische bakker en het fantastische restaurantje (Chez Barbaroux) in het nabijgelegen stadje Mons.Maar het grote voordeel van dit huisje (de rustige ligging hoog in de heuvels) is meteen ook het grootste nadeel. Je legt hier wel wat kilometertjes af als je veel stadjes wil bezoeken. Maar dat heeft ons niet belet om onder meer naar de Gorges du Verdon te rijden, waar je in een adembenemend landschap met een bootje kunt gaan varen. In de buurt van Mons liggen ook veel andere villages perchés, en op een dik uur sta je ook in St. Tropez, Nice, Cannes of Antibes.Kortom, een fantastisch vakantiehuisje als je van rust, privacy, groen en schoonheid in het algemeen houdt!

9 opmerkingen:

 1. Dat ziet er een ideaal huisje uit. En die gorges du verdon... *zucht* zo'n prachtige natuur. Meer moet dat voor mij ook niet zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig plekje! Wij zaten de laatste weken van juni ook in de Var. Wel ietsje minder idyllisch op een camping iets meer richting de kust.... We gunnen onze kinderen in de vakantie graag met het campingleven en de luxe van speelvriendjes overal om ze heen (dat is iets wat ze hier thuis niet hebben want we wonen in het buitengebied) De Var is een heerlijk gebied, zeker al die prachtige dorpjes... De langzaam weggeebde vakantieheimwee is spontaan weer terug nu :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die foto's doen zo hard naar vakantie verlangen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai da zag er anders ook gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoho, dat ziet er tof uit, die ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er echt uit als een gezellig mooi en fantastisch huisje. Ook zit er een prachtig zwembad bij aangelegen. Lijkt me echt geweldig zo'n vakantiehuisje.

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!