vrijdag 24 juli 2015

Momentjes: vuurkestook

Geluk schuilt soms in hele kleine dingen.

Ik groeide op in een huis met een grote tuin, waar ik samen met mijn vader en broer woonde. We hadden schapen, ganzen, kippen, honden, katten en konijnen en mochten in een groot stuk van de tuin volledig onze zin doen. We bouwden kampen, groeven putten, fietsten uren in het rond en bouwden zelf gocarts. Als we vielen en een bloedende knie hadden, zei mijn vader "Ach, doe daar maar wat zand op, dat deden de indianen ook!" Kortom, we stonden daar echt met onze voeten in moeder aarde. Wat mijn vader ook regelmatig deed, was een vuurtje stoken, meestal om tuinafval te verbranden. En mijn broer en ik hielpen maar wat graag mee! Ik heb daar dus heel mooie herinneringen aan. De geur van de rook, het geknetter van het vuur, de warme gloed in ons gezicht ... Ze maken deel uit van vele mooie herinneringen aan die periode dat we de hele zomer op blote voeten buiten leefden, met zand op onze knietjes.

Afgelopen weekend waren mijn vader en mijn broer met hun gezin op bezoek. Ik had een grote zak marshmellows gekocht en was van plan een vuurtje te stoken om die daarin te roosteren. Mijn kinderen droomden daar al een tijdje van. En we hebben hier in de tuin genoeg dennenappels liggen om dat vuur nog vele weken levend te houden. Ik had geen grote woorden nodig om mijn vader en broer te overtuigen.Vooral Elliot was niet bij het vuur weg te slaan. Dit kind had zich vast in zijn nopjes gevoeld in de tuin uit mijn jeugd!

Het was maar een eenvoudig vuurtje in een eenvoudige vuurkorf in een eenvoudig stadstuintje, maar het bracht toch mooie herinneringen naar boven. De herinnering ook aan spelen met neefjes en nichtjes, wat mijn kinderen die dag ook deden. Hopelijk kunnen ze deze kleine geluksmomenten later ook koesteren!

4 opmerkingen:

 1. ohja, mijn ouders maakten vroeger ook regelmatig een vuurtje. Alles werd daar gewoon op gegooid, de milieupolitie zou het nu moeten zien...hahah. Wij mochten ook altijd -als de examens gedaan waren- een vuurtje stoken met alles van schoolboeken en schoolpapieren dat weg mocht. Dat was de beste inzet van de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geschreven! Wij hebben in Canada ook genoten van onze kampvuurtjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een supercosy 'thuis'! Een warm nest!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt als een supercosy 'thuis'! Een warm nest!

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!