zondag 22 juli 2018

Weg met kinderen: fiets eens naar een ander land

Een fietstochtje maken met kinderen die nog geen grote afstanden aankunnen en toch helemaal naar een ander land fietsen? Dat kan!

Limburg is een fietsparadijs. Wij maakten gisteren, samen met mijn vader en plusmoeder, een tochtje vanuit Dilsen-Stokkem, waar ik in een ver verleden woonde en naar school ging. Deze route van in totaal zo'n 7-8 km brengt je door mooie landschappen en langs het water naar een voet/fietsveer die je naar de overkant van de Maas en dus een ander land brengt: Nederland! Daar rij je meteen het dorpje Grevenbicht in. Ons eigen landje ligt nog maar net achter ons, en toch voel je meteen dat je in Nederland… en dus op vakantie bent! En de kinderen vinden het geweldig dat ze van het veerpont gewoon een ander land instappen! In het dorp zelf kun je een terrasje doen en/of een ijsje eten voor je weer terugkeert.
Parkeren kan gemakkelijk in de Vissersstraat in Dilsen-Stokkem. Iets voorbij restaurant Vivendum ligt een kleine parking onder de bomen, het ideale vertrekpunt van je route. Ik stippelde de route hieronder voor je uit, in het groen en/of het geel. Voetveer 't Veerke brengt jou en je fiets dan voor € 1 per persoon naar de overkant. Raadpleeg misschien wel even de openingstijden.Nog niet moe? Rij dan eens door naar maascentrum De Wissen, waar je nog 1001 leuke activiteiten wachten. Er zijn wilde pony's, je kunt er een tochtje met een fluisterboot maken en zelfs kamperen op een vlot! Je kunt hier trouwens ook fietsen huren.

Honger na al dat fietsen en varen? 't Dilsers Eetcafé heeft een ruime kaart waar klein en groot zijn meug vindt én er is een speeltuintje op het terras, zodat jij rustig kunt genieten terwijl de kinderen spelen!

Op stap met grote of geen kinderen? Waag je dan eens aan deze uitdagende maar prachtige route, met De Wissen als vertrek- en eindpunt. 

Veel plezier!1 opmerking:

Penny for your thoughts!