donderdag 8 maart 2018

De vogelspottende vertaler

Wie hoopt hier vandaag iets zinnigs te kunnen lezen, is eraan voor de moeite en keert best later nog eens terug. Maar nu heb ik natuurlijk je volle aandacht, dus zal ik het maar ineens vertellen. 

Het zit zo, ik schoof mijn bureau voor het raam. Want ik ben van plan het ontluiken van de lente dit jaar vanop de eerste rij te beleven! Ik las ook ergens dat als je tijdens je werk uitzicht hebt op het groen, je creatiever bent. En kijk nu wat een creatieve blogpost ik schrijf. Het werkt al!
Ik kijk zo hard uit naar de lente dat ik - in plaats van te vertalen - ook heb berekend dat mijn uitzicht binnenkort van links naar rechts helemaal vol bomen zal staan. Die staan er nu ook al natuurlijk, maar zonder blaadjes is er niet veel boom aan en kijk ik uit op de lelijke gebouwen van de Post. En de forsythia kan trouwens elk moment in bloei schieten, zowel die van mij als die van de Post! De creativiteit gaat echt van mijn scherm spatten!
Minstens één keer per minuut kijk ik nu op om te zien welke vogel er nu weer voorbij kwam gevlogen. Want ik wil natuurlijk niets missen. Meestal zijn dat duiven en eksters, die nu pas doorhebben dat er lekkers te rapen valt bij onze kippen, maar ik zie ook veel koolmeesjes, en zo nu en dan een meeuw en de Brusselse grasparkieten. Ik zit hier dus afwisselend aan zee en op een tropische bestemming, gewoon in Vilvoorde!Dat is hier precies toch nog een interessante blogpost aan het worden!

En dan nog iets wat me opviel, op Internationale Vrouwendag begot: die vrouwtjesvogels worden constant lastiggevallen door de mannetjesvogels! Dat die macho's maar snel takjes beginnen te verslepen, zodat die vrouwtjes wat rust krijgen. En grasparkieten doen nogal veel kaka, zeg!

Kortom, ik ben echt zoveel wijzer en creatiever geworden sinds ik heb postgevat voor mijn venster om de lente te bestuderen.

Als je wil, post ik vanaf nu regelmatig een update. Ik ben er zeker van dat er nog veel spannende dingen staan te gebeuren in de boom voor mijn raam! Natuurpunt mag ook altijd contact met mij opnemen voor de telling van vogels in de omgeving van de Vilvoordse Post. Ik geloof niet dat daar al onderzoek naar werd gedaan.

PS: deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met de lente, een vooruitzicht waar ik blijkbaar nogal blij van word.9 opmerkingen:

 1. Wij wonen ah park, de prettige wildernis, en vandaag 4 eekhoorns gespot, terzelfder tijd weliswaar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijzonder fijne lectuur, deze blogpost :-)! Hopelijk krijg je niet teveel zon pal binnen, want dat is niet zo goed voor de oogjes...
  Ook ik werk trouwens erg graag met zicht op buiten. Geeft lucht en perspectief aan de gedachten!
  Een medevertaalster (die ene met jouw naamgenoten als dochter/buurvrouw/vriendin :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weet je, ik vraag me al 3 jaar af welke vogels die zwerm (die trouwens elk jaar in aantal vermeerdert) groene 'papegaaien' zijn, die ik elke morgen op mijn fietstocht naar het werk tegenkom. Er werd thuis al over gepraat, en met mijn omschrijving nog geen definitief antwoord gevonden. Maar het zijn dus 'grasparkieten' ... Ik snap je gevoel, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Awel, ik geniet daar ook zo hard van! Ik woon op de gelijkvloers en heb een boortuintje vol struikgewas en een perenboompje met vogelvoederbakje. Ik heb bewust niks voor het raam hangen zodat ik volop kan genieten van het licht en van wat er in mijn tuintje te zien is. En dat is zooooooooo plezant! Ik beschouw die vogeltjes echt als mijn kleine vriendjes! Als ik iets creatiefs ga doen zet ik ook altijd min tafetje voor dat raam.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalig geschreven. Ik kijk al uit naar het vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zo leuk, laat die stukjes maar komen ��

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijke post, haha. En ooh wat kijk ik mee uit naar de lente! Net siergrassen & hortensia's gesnoeid :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!