zondag 1 oktober 2017

Oona en Juliette in de keuken met June

Ik kwam nu even niet op een betere titel, maar het vat alles wel mooi samen. Juliette is een hemdje uit La Maison Victor en Oona is een jurkje uit hetzelfde naaiblad.

Het hemdje was een uitdaging, met al die plooitjes op voor- en achterpand. Het was ook zo ongeveer op het moment dat ik van frustratie al het haar uit mijn hoofd wou trekken dat ik zag dat dit projectje 4 huisjes had gekregen (de moeilijkheidsgraad van LMV gaat van 1 tot 4 huisjes). Een luie naaister als ik zou er nooit aan zijn begonnen als ik er vooraf op had gelet.

Maar kijk, de missie is dan toch geslaagd! En de Oona jurk, die staat tomboy June echt op het lijf geschreven. Omdat we hier niet te veel meer aan poseren doen, fotografeerde ik ze op een moment dat ze net uit het kippenhok kwam (bewijs: de vuile knietjes) en papa in de keuken stond om het avondmaal te bereiden. Zelf vond ik dit als kind een van de gezelligste momenten thuis: de heerlijke geuren in de keuken, de verwachting van een warme maaltijd, gewoon wat rondhangen in een gezellige drukte, een worteltje meenemen van het aanrecht ... 


Ter info: ik liet in de Oona jurk de blinde rits en zelfs de elastiek achterwege en stikte de tailleband volledig toe. De dag nadat ik deze foto's nam, heb ik er nog een elastiek in gestoken, maar achteraf gezien was dat niet nodig geweest. Ik moet er nu wel bij zeggen dat ik een heel smalle dochter heb, dus hier komt misschien niet iedereen mee weg.

De Oona jurk komt uit editie 5 van 2017. Het stofje is een gabardine van bij Madeline de Stoffenmadam. De knoopjes slingerden nog rond in mijn knopenschuifje, maar bleken perfect voor dit jurkje.

Het Juliette hemd komt uit editie 6 van 2016. Het stofje is er nog eentje uit de eerste Playtime collectie van See You at Six, eveneens gekocht bij Madeline in Bazaar.
 

7 opmerkingen:

 1. Mooi hé, die Oona! Toeval of niet, ook hier net een Oona geblogd, bij ons dan in het gezelschap van de Bobby.
  Mooi hoor, zo'n naturel foto's. Maar dat zou dan weer niet lukken voor ons showbeest Lucia ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooie match dat bloesje en de Oona jurk! Een geposeerde foto op de kapstok zou er wel bij mogen van mij, zodat we jouw harde werk aan het bloesje in detail kunnen bekijken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze past perfect in de setting! Wauw voor je doorzettingsvermogen, het resultaat ziet er meer dan geslaagd uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. waaw, misschien krijg ik dat hemdje hier ook nog verkocht ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, super seg! De Oona ligt hier half in elkaar genaaid, maar ik begon ook al wel te twijfelen over het nut van die blinde rits. Nu ja, ik zal het je binnen een weekje kunnen tonen misschien. ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!