donderdag 4 mei 2017

Al twee jaar ...

Precies twee jaar geleden, op 4 mei 2015, trokken wij met ons hele hebben en houden naar ons huidige huis. Ik kan niet geloven dat we hier al 2 jaar wonen! En wat ik me ook afvraag: ga ik me hier ooit meer thuis voelen dan nu al het geval is? Want dit huis voelt nu al zo keihard aan als thuis dat dat gevoel volgens mij niet sterker kan worden. Gek toch, hoe zo'n vreemd huis, met een vreemde geur en vreemd behang aan de muren, waarop je door de nicotinevlekken nog precies kunt zien waar de kaders hingen, volledig van jou kan worden. Dat dit huis twee wereldoorlogen heeft meegemaakt, dat hier waarschijnlijk mensen zijn gestorven en geboren ... Na twee jaar staan we daar amper nog bij stil en is dat huis volledig van ons geworden (toegegeven, ook wat van de bank), steken we het stukje bij beetje vol met eigen herinneringen.


Die 4e mei was het huis op het nippertje instapklaar geraakt. Enkel de spoelbak en de kraan werden nog op de verhuisdag in ons keukenmeubel geplaatst. Ik kreeg die dag ook een telefoontje van mijn beste vriendin, met het prille nieuws dat ze zwanger was van haar derde kindje. En nu kruipt datzelfde kind door mijn kattenluik zodra hij maar even de kans krijgt ... Twee jaar geleden al!


In die twee jaar openden we ook nog eventjes een concept store, kwamen we met ditzelfde huis op tv en stonden onze gang en kat op de cover van een magazine. Een gang die er iets meer dan twee jaar geleden nog compleet anders uitzag! Wat kan er op twee jaar veel veranderen! Moest je 't allemaal op voorhand weten ...

Liever niet eigenlijk!


12 opmerkingen:

 1. Schoon palmares op die twee jaar!
  Benieuwd wat er nog allemaal gaat gebeuren bij jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een prachtige transformatie! Wij wonen nu ongeveer een half jaar op een nieuwe plek in een nieuw land en vragen ons soms af hoe het kan dat we ons zo thuis voelen - en of dat zo gaat blijven... time will tell.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn ook om die evolutie hier meegemaakt te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het lijkt als gisteren! Maar het bewijs kruipt ondertussen inderdaad door jouw kattenluik! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij kochten een half jaar geleden ook een gelijkaardig herenhuis en zijn nu volop bezig met de verbouwing.
  Je wil niet weten hoe vaak ik al naar jouw blog met verbouwtips en interieurtips heb gekeken. En ik word dat absoluuuuuuut niet beu :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo leuk dat je je al helemaal genesteld hebt! Wij wonen sinds vorig jaar augustus ook in ons nestje waar we van plan zijn voor eeuwig te blijven en hoewel ik de stap van de stad naar een dorp heel eng vond, ben ik ook heel erg blij op ons stekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Is dat al twee jaar geleden? Dan waren wij nog maar net aan het verbouwen en was ik aan het hopen dat we tegen nu al wel klaar zouden zijn. Nu ben ik eens te meer jaloers op jullie verbouwsnelheid. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo, jullie hebben een prachtig huis! wondermooi! Omdat ik ook aan het renoveren ben en op zoek ben naar een mooie vloer voor in mijn keuken, vroeg ik me af of je tevreden bent van jouw vloer in de veranda? Ik zie dat het prachtige tegels van bij impermo zijn. bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er heel tevreden van, maar hoewel je de vloer wel wat kunt beschermen met speciale producten, is hij toch behoorlijk vlekgevoelig. Maar dat de tegels er daardoor een meer doorleefde look van krijgen, vind ik net zo charmant. Dus daar moet je wel mee kunnen leven ...

   Verwijderen

Penny for your thoughts!