zondag 26 februari 2017

De Waanzinnige Boomhut: de expo

Mijn kinderen zijn moeilijk aan het lezen te krijgen. Toch zijn het grote fans van de boekenreeks De Waanzinnige Boomhut van schrijver Andy Griffiths. De combinatie knotsgekke verhalen, tonnen fantasie en pagina's vol tekeningen heeft een fantastische uitwerking op mijn koters en de boeken worden in één ruk uitgelezen.

Het mag dan ook niet verbazen dat we gisteren op de eerste rij stonden toen de expo van De Waanzinnige Boomhut in Fort Napoleon in Oostende opende. We kochten meteen het pas verschenen nieuwe boek (78 verdiepingen), kregen een zakje met een opdrachtenboekje, knikker en "potlepel" en trokken op pad. Geen 78 verdiepingen hier, maar wel twee hele leuke: op de eerste moet je vooral schrijf- en fantasieopdrachtjes uitvoeren, op de tweede volg je een spannend avonturenparcours.

Een impressie.


Hoewel de boeken vooral interessant zijn voor kinderen van lagereschoolleeftijd zal iedereen plezier beleven aan het parcours: je zit in het fort van Napoleon (volg eventueel ook deze rondleiding terwijl je kinderen hun plan trekken) en ook kleine kinderen vinden genoeg leuks om te doen.

De expo blijft open tot 17 april, dus je kunt er nog tot het einde van de paasvakantie terecht. Meer info, prijzen en openingsuren vind je hier.

1 opmerking:

Penny for your thoughts!