woensdag 14 september 2016

Bazaar

Ik ben snel content en probeer altijd van de kleine dingen des levens te genieten. Maar mijn man, dat is een ander paar mouwen. Hij is heel ambitieus en loopt altijd met grootse plannen rond. Hoewel ik dat soms verschrikkelijk vermoeiend vind, moet ik ook toegeven dat ik zonder die tomeloze ambitie van hem nooit in een droomhuis met 7 slaapkamers had gewoond en nooit dit droomleventje zou leiden. En hoewel ik diep zucht als hij weer eens een 'geniaal plan' heeft, weet ik ook dat alles wat hij aanraakt in goud verandert. Het is een zakenman, en hij doet dat verdorie goed.

En nu is er weer een plan, een waar hij al een dik jaar op broedt en dat nu eindelijk concrete vormen aanneemt. De naam: Bazaar. Hij vond een groot pand in het centrum van Vilvoorde, vlak bij de deur dus, en start er binnenkort met een leuk concept, een soort van labo voor enthousiaste ondernemers. De ruimte, die een industrieel, minimalistisch karakter zal hebben en volledig open blijft, zal plaats bieden aan pop-ups en bestaande of nieuwe handelaars. Muren en hoekjes zullen per lopende en vierkante meter worden verhuurd. Zo is de drempel om een nieuwe zaak uit te proberen of een product te testen heel laag en zonder risico. De huurovereenkomsten zijn heel kort en naar wens verlengbaar. Bovendien zal er een verkoper aanwezig zijn, zodat je als handelaar niet zelf aanwezig hoeft te zijn. Maar het mag natuurlijk altijd.

Eén ruimte is al voorbehouden aan een leuke lunchzaak. Hier zul je terechtkunnen voor soep, quiche of ander lekkers. Ben je op zoek naar een cadeautje? Dan sla je twee vliegen in één klap, want je eet gewoon in een winkel die voortdurend evolueert en van gezicht verandert. Geen statisch concept dus, maar een heel dynamisch labo, waar handelaars kunnen experimenteren en klanten altijd weer iets nieuws ontdekken!

En Vilvoorde? Dat is een stad vol productie- en tv-huizen waar veel mensen werken, en die mensen komen 's middags allemaal naar buiten om iets te eten en een boodschapje te doen. Lunchzaken zitten hier altijd afgeladen vol. Klanten genoeg dus!

We hebben al een paar enthousiastelingen gevonden (onder meer Kousen & Karton), maar zijn nog steeds op zoek naar kandidaten. Heb je een webshop maar zou je je best verkopende producten ook in een bakstenen winkel willen aanbieden? Dan moet je in Bazaar zijn. Jij zorgt er gewoon voor dat de voorraad regelmatig wordt aangevuld, Bazaar zorgt voor de rest. Heb je een leuk product maar is een eigen winkel een brug te ver? Wij bieden de ideale formule.

Je ziet, ik ben ondertussen al even enthousiast als mijn man. Omdat ik er keihard in geloof, en ook omdat ik nu weer iets mag inrichten en mijn creatief ei kwijt kan.

Streefdatum voor de opening is begin december van dit jaar.

Meer info en prijzen? Stuur een mailtje naar gregory.meul@skynet.be of bel 0485 99 37 17.

Volg ons ondertussen ook op Facebook!8 opmerkingen:

 1. Echt super, helaas is Vilvoorde niet zo bij de deur... Een Madame pop-up, ook zo een wilde droom! Heel veel succes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig! Laat er een pop-up stoffenwinkel komen en ik word elke woensdag vaste klant na mijn werk in Vilvoorde ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt als iets wat ik ook graag op poten zou zetten, maar dan eerder in het Antwerpse. Succes met jullie project! Ik onthou het voor als ik ooit weer met mijn juwelen begin. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes ermee!Vilvoorde is jammer genoeg nogal ver vanuit mijn dorpje in Limburg.

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!