zondag 24 juli 2016

Vakantie op ons terras

We vieren deze zomer vakantie in eigen land. We legden niet zo lang geleden een nieuw terras, dus we genieten daar zo hard van dat het idee van een vakantie in het buitenland zelfs niet een klein beetje kriebelt. Toch niet met dit mooie weer.

Hier zag je al hoe de werken verliepen en dat het nieuwe terras moest aanvoelen als een living in de tuin. En in die opzet lijken we geslaagd, want de voorbije week verhuisden we gewoon naar buiten.

Als je uit de veranda stapt, kom je op een verhoogd terras waar loungezetels staan. De set (kussens en al) komt uit Ikea, maar is ondertussen al uitverkocht. En dat verwondert me niet, want het is niet gemakkelijk om een betaalbare loungeset te vinden die voor de verandering niet van plastic riet is gemaakt. 

Op dit terras legden we een keramisch parket. Het ziet eruit als hout, maar je hebt het onderhoudsgemak van een tegel.
Via twee trapjes ga je dan naar het lager gelegen terras, waar de tafel staat. Op dit terras legden we blauwe steen. Wie me op Instagram volgt en me een paar weken geleden gras zag transplanteren, ziet dat het slimmere plan om grasmatten te leggen ondertussen is geslaagd. In combinatie met het decoratieve schors in de borders maakt dit dat we nu eindelijk gespaard blijven van vuile modderpootjes. Je hebt geen idee wat een opluchting dat is na een jaar ploeteren!


Zonnige groetjes uit Vilvoorde!

8 opmerkingen:

 1. Lijkt me een gezellig terras om te vertoeven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had vorige week hetzelfde gevoel : onze tuin was proper , redelijk, opgekuist, het gras, onkruid, afgereden, de bloemen bloeiden en onder de bomen was het zalig !!!! Geen nood aan vakantie in spanje of frankrijk of italie !!! Groetjes terug uit Weerde !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk! Een heel geslaagd terras en tuin, alleen spijtig voor de hondjes :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zeg. Wat doe je met de loungezetels als het regent?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die blijven gewoon staan. Maar de kussens gaan uiteraard wel naar binnen :-)

   Verwijderen

Penny for your thoughts!