woensdag 18 november 2015

Pinterest: mijn rode lijn

Weet je wat ik interessant vind? Zo af en toe eens in mijn Pinterest-mapjes kijken en me erover verbazen dat ik telkens weer op dezelfde dingen val, zonder dat ik dat echt besef op het moment dat ik de foto pin.

Op mijn pagina zie ik bijvoorbeeld telkens weer dezelfde elementen terugkomen.

Accenten in oude, vuile kleuren

showhome.nl

decortherapia.blogspot.com.ar

Voor mijn eigen huis ben ik bijvoorbeeld zachte, "vuile" kleurtjes aan het uitzoeken om alle deuren die op de (witte) gang uitkomen mee te verven. En er zullen geen twee deuren dezelfde kleur hebben. De kleuren vind ik bij Farrow & Ball, mijn favoriete verfmerk. Ook de stoelen aan de eettafel krijgen binnenkort allemaal verschillende kleurtjes.

Oosterse tapijten

Een wit interieur steriel? Niet als je het inricht met oosterse tapijten of kilims!

thedesignfiles.net

In mijn huis liggen helaas maar weinig tapijten, omdat honden en poezen die ziek zijn, ABSOLUUT op een zachte ondergrond moeten overgeven. Wie weet waarom mag me dat eens komen uitleggen. Maar in de (leef)keuken ligt wel een oosters tapijt dat nog van mijn grootmoeder is geweest.

Oude spiegels

notmybeautifulhome.tumblr.com

Ik hang ze op alsof het mooie schilderijtjes zijn, dus niet enkel boven een wasbakje of naast de jassen in de gang. De mooiste exemplaren vind ik die hele oude, met van die bruine vlekjes op. Krassen zijn ook geen bezwaar. En spiegels in combinatie met planten en "vuile kleurtjes", zoals hierboven, dat vind ik al helemaal geweldig.

Planten

Oh ja, planten! Hoe meer hoe liever! Je wordt er bovendien gelukkig van. En er zijn massa's planten die echt niet veeleisend zijn. Denk maar aan vetplantjes of cactussen. Je kunt ze ophangen, er een hele tafel mee bezetten, of zelfs een laatje opentrekken om daar een hangplantje in te zetten. Planten beperken zich niet meer tot de vensterbank, en de mogelijkheden zijn eindeloos! Persoonlijk ben ik een grote fan van planten in een wit interieur, uiteraard gecombineerd met ... oosterse tapijten!

turbulences-deco.frBoeken, boeken, boeken!


Ik ben me mentaal aan het voorbereiden op een omschakeling naar een eReader, maar niet tot onze boekenmuur helemaal is gevuld. Boeken zijn zoooooo gezellig en geven je interieur zoveel warmte.

dosfamily.com
lonny.com

Moet ik er nog bij vertellen dat ze prachtig combineren met oosterse tapijten en planten?

Krijtwanden

lastdaysofspring.com

Een must in mijn leefkeuken. We lieten onlangs een veranda plaatsen en wachten nu op de afwerking. Maar een krijtmuur zal er zeker komen!
Je hoeft trouwens niet eens een muur vrij te maken. Ook een deur leent zich perfect voor krijtverf. Of wat dacht je van een koelkast bekleed met krijtbordfolie?

Muren vol kaders

disfunctionaldesigns.blogspot.nl
girlinlondon.tumblr.com

Ze zijn ook leuk boven een deur, of enkel in een hoek, alsof ze op een hoopje werden geblazen.
Het is ongelooflijk leuk om hiermee te spelen én om naar die kaders en schilderijtjes op zoek te gaan. Ik schreef er hier meer over.

Een wit canvas

Ondanks mijn lang, donker haar en 5 hoofdzakelijk zwarte huisdieren hebben we alle houten vloeren in ons huis wit geverfd. Ook de muren zijn allemaal wit (RAL 9010). Hoewel we veel, veel stofzuigen, heb ik me die keuze nog niet beklaagd. Het huis lijkt zoveel lichter, en mijn planten doen het beter dan ooit.

myscandinavianhome.blogspot.com
design-vox.com

Voeg al die elementen samen - witte muren en vloeren, boeken, oosterse tapijten, planten, veel kaders en spiegels aan de muren - en je hebt een samenvatting van mijn interieur.

Wat zouden we toch doen zonder Pinterest?

13 opmerkingen:

 1. Hier nog eentje die regelmatig op Pinterest blijft hangen,de tijd vliegt als je daar eenmaal begint rond te kijken en te pinnen,hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! En ook fan van wit en uiteraard pinterest!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook dat met die katten en hond...
  Al tijden geen tapijt meer :) zonde wel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie stijl! Jammer dat ik de MDH niet overtuigd krijg om onze houten vloeren wit te verven :/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie stijl! Totaal niet compatibel met onze strakke nieuwbouw en de keuzes die we hier al maakten, maar toch mooi :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben ik blij dat er nog mensen zeggen dat ze van wit (met de nodige accenten natuurlijk) houden. Veel mensen in onze omgeving vinden het maar niks en keken dan ook raar dat we, toen we verhuisden, zeiden dat we alleen maar witte verf kochten... tot ze eens binnenkwamen en vonden dat het zo'n warme kamers waren :-)
  Het huis is bijlange nog niet klaar, dus misschien toch nog eens wat tijd doorbrengen op pinterest en wat inspiratie opdoen voor de volgende kamers...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind dit ook een mooie stijl! We zijn nu nog aan het renoveren, maar als het helemaal klaar is wil m'n man ook alles in het wit. Ik was er niet echt voor te vinden, maar als ik deze foto's zie begin ik te twijfelen.
  Wij hebben ook al onze tapijten weggedaan omdat onze katten een zachte ondergrond verkiezen als ze ziek zijn. Ik ben ook wel benieuwd naar de reden daarvan, ik dacht dat alleen onze katten dat deden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. geen pinterest?! wat deden we ooit zonder!
  Love your style, vrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Supermooi! Pinterest is geweldig om moodboards mee te maken. Onze stijl is een beetje anders (wegens nieuwbouwwoning), maar als ik een renovatie had gedaan zouden veel elementen van hierboven ook terugkomen! Zo'n gezellig huis zeg, die foto met die boekenmuur en dat zeteltje vind ik geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik doe dat ook vaak, terugkijken op mijn borden. En er zit ook wel een rode draad in. Alhoewel ik ook van een dosis kitsch hou merk ik toch dat ik vooral witte interieurs pin met natuurlijke materialen. Wij zijn nog volop aan het verbouwen en vind het fijn om even te kunnen wegdromen bij al dat moois op pinterest.

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!