donderdag 12 februari 2015

Carnaval-noodgeval

Twee dagen geleden kwam June thuis van school met een briefje dat de kinderen vrijdag verkleedkleren mogen meebrengen. Omdat we geen passende verkleedkleren meer hebben, had ik twee mogelijkheden: geld uitgeven aan een pak dat waarschijnlijk maar één keer wordt gedragen en waar de halve school in rondloopt (met het weinige dat er nog overschiet in de winkel) of iets improviseren. June is nogal gek op Dolfje Weerwolfje, dus verknipte ik 2 langharige sierkussens om er een wolvenlijfje en een wolvenmuts van te maken. Maar ik spiegelde één patroondeel niet en zag mijn plannen in rook en veel gevloek opgaan.

Dus trokken we vandaag na school toch maar naar Dreamland. Tussen al dat prinsessengeglitter vonden we één artikel dat door Junes keuring raakte: een dinohoed. En ja hoor, de creatieve sappen begonnen te vloeien! Thuis dook ik meteen mijn koffer met stoffenrestjes in. Met een daimachtig stofje maakte ik een vestje (met als basis de Indiana van LMV) en een staart. Ik knipte de rug van het jasje door en naaide driehoekjes in groen vilt tussen de naad. De staart kreeg dezelfde behandeling en werd daarna opgevuld zodat hij mooi recht blijft staan. Ik naaide er een elastiek aan vast en het dinopak was klaar. En om de ondertussen bekende opmerkingen in de trant van "Amai, jij hebt tijd te veel, zeker?" de kop in te drukken: ik was hier welgeteld drie kwartier zoet mee.
8 opmerkingen:

 1. Goed opgelost. Ze is er duidelijk blij mee, wat een geweldige poses!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Graawww! Een fantastische én unieke dino. Dat wordt scoren morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit was zeker een van de mooiste dino's. Ja en die opmerking, ik word daar soms wat zenuwachtig en onrustig van. Mensen die zich afvragen waar ik toch al die tijd vandaan haal... Ik begin me dan zelf af te vragen of ik dingen vergeet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. iet of wat schaapachtig lachen, doe ik ... want toen ik eens zei 'ik ben gewoon goed georganiseerd (wat ook niet echt naar waarheid is)' viel de conversatie stil :-) ... Ik merk wel dat er meer tijd (om al dan niet te naaien) voorhanden is, als er effectief een goede organisatie is, maar das voer voor andere blogs :-)

   Verwijderen
  2. Ja, tuurlijk. Organisatie is alles. Maar die opmerkingen (en ik krijg ze vaak) dat ik precies toch wel veel tijd heb, zijn heel frustrerend. Als iemand zegt dat hij op tv een film of serie heeft gezien, dan antwoorden mensen toch ook niet "Amai, jij hebt daar precies wel tijd voor!"

   Verwijderen
 4. Heel tof en trek jou die opmerkingen maar niet aan, daar verlies je pas echt tijd mee!

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!