vrijdag 30 mei 2014

All you need is ...

... a little black dress!

Of twee in mijn geval.

Ik maakte de LBD uit het eerste nummer van 2014 van La Maison Victor, met zwarte crêpe van MonDepot. Gemakkelijk vond ik dat niet, want mijn naaimachine en die elastiek in de mouwen, dat klikte niet echt. Bovendien knipte ik tijdens de laatste ronde per ongeluk (uiteraard) in mijn rugpand. Ik loste het op met wat zwarte vlieseline aan de binnenkant, maar niet nadat ik me eerst als een rouwende weduwe uit het Midden-Oosten op de grond liet vallen en moord en brand schreeuwde. Na een dag zwoegen aan dat ding was dat wel het minste wat ik kon doen ...


Een paar weken geleden maakte ik ook de Tea Dress van The Great British Sewing Bee. Een heel fijn jurkje, zij het gemaakt voor vrouwen met veel bredere schouders dan ik, want de mouwtjes zakken nogal graag af. Ik maakte het eerst in een medium, en dacht het schouderprobleem op te lossen door nog eentje in small te maken, maar dat haalde blijkbaar niets uit.


Het zwart-gouden riempje is van Sarah Deruwe, een beginnend maar beloftevol lederontwerpster.

6 opmerkingen:

 1. allebei heel knap!
  misschien een lusje in de tea dress voorzien om de schouders aan je bh-bandjes vast te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik was ook al op een plannetje met mijn bh-bandjes aan het broeden. Dan zitten die bandjes ook meteen op hun plaats, want die komen natuurlijk altijd piepen :-)

   Verwijderen
 2. Prachtig! En dan heb ik het niet enkel over de jurken.
  Nu ben ik wel een beetje jaloers op de riem. Had ik die ook maar gekocht...bedenk ik me nu :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh, merci. En over het riempje: je mag 'm altijd lenen natuurlijk.

   Verwijderen

Penny for your thoughts!