dinsdag 17 december 2013

Kerstgevoel

Kwijt was het, dat kerstgevoel. Al jaren.  Sinds de jaren '90 eigenlijk ... Ik zette 18 jaar geleden mijn eerste, eigen kerstboom op en ... poef! Weg kerstgevoel van mijn jeugd. Weg met de magie ...

Ik kocht een plastic boom, hing er mooi bij elkaar passende ballen en veel lichtjes in, maar noppes ... Het kerstgevoel kwam nooit meer terug.

Vorig jaar kocht ik dan een echte kerstboom. Het heeft zo lang geduurd omdat ik het daar wat moeilijk mee heb, met die echte dennenbomen. Die arme stakkers worden gekapt om een paar weekjes weg te kwijnen en uiteindelijk afgedankt aan de straat te worden gezet. En die plastic boom had ik nu toch al zo lang, dus deed ik daar maar mee verder ... Tot vorig jaar dus, toen er een echte kwam. Ik dacht dat het kerstgevoel nu wel zou terugkomen, maar ook nu was het oorverdovend afwezig.

Tot zondag. Ik liep over de antiekmarkt van Tongeren, waar van die heerlijk ouderwetse kerstballen lagen. Met glitters, 1001 kleurtjes en vormen ... En helaas een prijskaartje om van achterover te vallen. De kleinste kostten 5 euro per stuk, en de prijs liep op naarmate de ballen groter en mooier werden. Ik zag er ook houten poppetjes, en ik waande me even weer dat kleine meisje dat die poppetjes in de kerstboom mocht hangen. Maar ook voor die poppetjes had ik diep in de buidel mogen tasten ...

De volgende dag trok ik dus vol hoop naar de Kringwinkel. Het is kerst, en er zullen toch vast wel mensen zijn die hun oude kerstballen wegbrengen om ze te vervangen door gloednieuwe Flamant-ballen? En jawel, hoor! Er lagen kerstballen in alle soorten en vormen. En de meest kitcherige kostten naar Kringloop-normen nog een hoop geld ook! Maar goed ... In vergelijking met de antiekmarkt was dit een koopje. Ik laadde mijn kar vol en hing ze samen met twee dolenthousiaste kinderen in de boom.


De boom in zijn volle glorie. Eén en al kitch, maar genieten dat ik ervan doe! De lichtjes laten het hier afweten, dus die moet je er ook even bij denken.


Eén van de dozen zoals ik ze in de Kringwinkel vond.


Een kerst-haan, een kerst-eskimo, een kerst-eekhoorn en nog een kerst ... ding.


En die überschattige houten poppetjes!


Glitter ende glans
How how how! Laat kerst nu maar komen. Ik ben er klaar voor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Penny for your thoughts!