woensdag 4 oktober 2017

De hanglampjes die niet hangen

Vorige donderdag lag de nieuwe Playtime collectie van See You at Six bij Madeline in Bazaar. Omdat de stofjes belachelijk snel de deur uitgingen omdat ze ook zo belachelijk mooi zijn, ben ik nog diezelfde dag een voorraadje gaan inslaan. En toen kreeg ik plots geen vertaalwerk meer binnen. Het is alsof het zo moest zijn, iets van sterren en planeten op één lijn die precies naar mij wees of zoiets ... Tijd voor een naaidagje dus! En zo kwam het dat ik vrijdagochtend mijn naaikamer in dook en er weer uitkwam met 4 stuks: 2 sweaters en 2 sweaterjurkjes. Ik gebruikte hiervoor het Mitch patroon uit La Maison Victor (editie 5/2016). Voor de jurkjes verlengde ik het patroon. Omdat LMV voor maat 146/152 een lap stof van 120 cm aanbeveelt (en voor maat 128 slechts 50 cm) heb ik nog getwijfeld of 120 cm niet te veel zou zijn. Ik besloot zeker te spelen en zat uiteindelijk met net genoeg overschot voor nog een sweatertje in maat 128, voor June. Nu kunnen ze twinnen, moesten ze op een dag beslissen vriendjes te worden.

Op Instagram kreeg ik de voorzichtige opmerking dat ik de zwarte stof ondersteboven had gebruikt, omdat de lampjes naar boven zijn gericht en niet hangen. Met onderstaande foto bewijs ik dat ik het juist heb gedaan en alle anderen fout zijn.De sweaterjurkjes zijn zo comfy dat ik misschien ook wel eentje voor mezelf maak. Ik heb mijn kinderen het hele weekend niet uit hun sweatertjes gekregen! Een paar sfeerbeeldjes.

Ik kocht mijn stofjes bij Madeline in Bazaar, op 5 minuten van mijn deur, maar je zult snel moeten zijn als je ze nog wilt bemachtigen, want ze vliegen de deur uit!
 

15 opmerkingen:

 1. Keitof! Ik wacht op een dag zonder werk. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nathalie van hoof4 oktober 2017 om 20:55

  Knap gemaakt. Het zijn zo'n leuke stofjes. Een vraagje betreft sweater jurk: je verlengt gewoon het sweaterpatroon rechtdoor naar beneden? Hoe bepaal je de lengte en boord onderaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Nathalie! Ik heb Junes lengte van schouders tot ongeveer 5 cm van de knietjes gemeten en zette daar de boordstof aan, zoals voorzien in het patroon.

   Verwijderen
  2. Nathalie van hoof5 oktober 2017 om 21:05

   Bedankt voor de tip, ga het ook proberen. Want sweaterjurkjes draagt ze hier ook graag, lekker gemakkelijk en warm. Maar had nog geen patroon gevonden.

   Verwijderen
 3. Haha, ik had vorig jaar druppels die ... nu ja.. geen druppels meer waren 😂 Kan altijd eens leuk zijn, een snipperdag met naaiplezier ! Leuke stukken !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi gemaakt! Dat zit volgens mij ook zo heerlijk, een sweaterjurk. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo is een vrije dag ene keiproductieve dag geworden...en op foto 2 lijkt dat vriendjes worden zelfs al wat gelukt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. fuck mainstream :D Lampen mogen ook staan :D Topspul maakte je!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 'voorzichtig' noem je dat, zo lief ;-) En zo voorzichtig van je :-) Knap werk, ik naaide ook al 2 sweaters en een sweaterjurk en ze zijn er dol op. En die sweaterjurk voor jezelf.... daar dacht ik ook al over na, het ziet er zo ontzettrend zalig op dragen uit hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bwa, een hanglamp die niet hangt moet ook kunnen! Heerlijke sfeerfoto's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha zalig, ik deed gisteren nét hetzelfde met die stof en maakte een Billie voor Nik met lange mouwen en staande lampjes. Dacht dat ik vast de enige was in naaiend Vlaanderen die dag voor ging hebben, maar ik heb bij deze een soulmate gevonden! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De staanlampen zijn mooi! Ik knipte één patroondeel ook fout, maar wist er nog een ander uit te krijgen in de juiste hangrichting! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zie deze nu pas. Ik heb mijn lampjes ook keihard omhoog gezet (niet eens ongewild) :D en volgens mij hoort dat ;D

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!