zondag 12 maart 2017

Het eerste lenteweertje

Ik titelde bijna 'Het eerste lentedagje', maar het is nog steeds winter. Je zou het vandaag bijna zijn vergeten.

Die eerste dag dat je met z'n allen naar buiten gaat, de terrasjes vol zitten, mensen met een sjaal en dikke winterjas en de "durvers" met een T-shirtje samen over straat lopen en er eigenlijk nog geen blaadjes aan de bomen zitten ... Het is elk jaar weer een dag waar ik enorm van geniet en een moment dat ik me heel gelukkig voel. De lente komt eraan en ik heb er zo'n zin in!

Deze week las ik een artikel over de zon en welke invloed dat op ons heeft. Er zijn mensen die er onverschillig onder blijven, zo blijkt. En dan zijn er die hun energiepeil tot een dieptepunt zien zakken op een grijze winterdag en volledig opleven van een straaltje zon. Het is duidelijk dat ik tot die laatste categorie behoor. Mijn man kan op een zonnige dag zonder probleem een hele dag in een donkere kamer zitten werken, terwijl ik desnoods om het uur een metertje opschuif om toch maar in de zon te kunnen blijven zitten. Vandaar dat hij meestal in ons kantoor werkt en ik in de veranda ... Grappig is dat we ook een hondje hebben dat net als ik de zon volgt en een ander hondje dat daar compleet onverschillig onder blijft.
 
Vandaag was dus zo'n dag dat ik het leven keihard zag zitten en ik weer overliep van energie en ideeën. Wat kijk ik uit naar die maanden dat we weer buiten zullen leven!
 

9 opmerkingen:

 1. Ik kan ook zo genieten van de zon! Meer energie dan. Ik heb zelfs buiten gegeten! Nu nog wat warmer en ik geniet volop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb dat ook keihard! Ik zou vorige week de hele dag gejankt hebben, dat grijs en die regen en die kou... afzien! Dus ik juich mee: hoera!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie veranda hebben jullie zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier vlogen de deuren ook keihard open en we aten voor het eerst dit jaar buiten: pizzabroodjes op het terras! O Zaligheid <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik juich kei hard mee!!!! En schoof vandaag ook metertje per metertje op ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn vriend zei ooit dat ik hitsig werd van de zon en op dat moment moest ik hem gelijk geven. Niet altijd zo erg, maar ik beschouw de zon toch als mijn energiebron.
  Wij dachten vandaag 'foert, verbouwingen' en gingen een terrasje doen en aan de kaaien liggen in het zonnetje. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik behoor ook duidelijk tot de laatste categorie die duidelijk opleeft van een beetje z🌞n!!! Ik had ook graag eens het artikel gelezen, kan je aub de link eens doorsturen? Lentegroetjes🌺🌻💐

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Veerle, ik vind het niet meer terug. Ik zag het afgelopen week passeren op Facebook, maar geen idee wat de titel was of in welke krant het stond ...

   Verwijderen
 8. De zon is mijn maatje en na een grijze tijd geniet ik daar mateloos van, zowel achter glas als buiten. Toen ik nog een eigen bureautje had op het werk heb ik ooit zelfs nog mijn zonnebril opgezet om verder te werken om toch maar niet de zonnewering naar beneden te moeten doen :)

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!