zaterdag 18 juli 2015

Pairi Daiza

Tot ieders vreugde hier ten huize Dietemiet kreeg ik van Pairi Daiza een uitnodiging voor een dagje dierentuin, met op de koop toe een lunch met enkele andere blogsters. We keken ernaar uit, want de laatste keer dat we het park bezochten heette het nog Paradisio en groeide er een dochter in mijn buik.

Het park draagt ondertussen een nieuwe naam (June denkt dat het Harry Daiza is) en eigenlijk herkende ik het nauwelijks. Hier ligt de klemtoon net zo veel op 'dier' als op 'tuin'. Het is een enorm park waar je de mooiste bomen, landschapjes, waterpartijen en planten aantreft. De dieren hebben heel veel ruimte. Het contrast met de dierentuinen uit mijn jeugd kan niet groter zijn.

Aan de ingang werd ons ingefluisterd dat de panda's vooral 's ochtends actief zijn, dus zetten we meteen koers naar Hao Hao en Xing Hui. Helaas zaten ze binnen actief te wezen en kon ik geen leuke foto nemen.

We pikten terloops ook een roofdierenshow mee. Nu moest het toch wel lukken dat Elliot en ik in die tribune net op de vliegroute van die indrukwekkende beesten bleken te zitten. Ze scheerden telkens vlak boven ons hoofd. Ik gilde alsof ik op een achtbaan zat.We schudden de donsveertjes uit ons haar en wandelden verder.

De kinderen hadden een diepgaand gesprek over eendjes ...... en Elliot haalde er Moeder de Gans bij ...


's Middags trokken we naar het Oosters buffetrestaurant Temple des délices, waar we de andere blogsters en hun gezin zouden ontmoeten: Heidi (Laloe), Lobke (Leuke Wereld), Anne (Mama van vijf), Kelly (Tales from the Crib) en Kathleen (Verbeelding).

 
Na veel vieren en vijven, loempia's en noedels zetten we ons avontuur in het park voort.

We zagen dat niet alleen onze huiskatten de hele zomer op hun luie derrière doorbrengen ... ... waren met deze hitte behoorlijk jaloers op deze dikhuiden in hun zwembad ...


... gingen visjes kijken ...... bewonderden kwallen in alle soorten en vormen ...


... roddelden achter de rug van deze olifant en vroegen ons af of hij geen smal staartje met een kwastje eraan hoort te hebben ... ... keken naar een wel heel bijzondere boom ...


... zagen in een andere boom drie gevaarlijke aapjes zitten ...


... hadden een tête-à-tête met iemand die wel erg uit de hoogte deed ...... keken toe hoe de olifanten een verfrissend modderbadje kregen ...... en kwamen tot het besluit dat het toch wel een heel romantisch park is ...De kinderen kregen in de giftshop aan de uitgang nog een goodiebag die meteen een einde maakte aan hun gezaag over een knuffelpanda.

We hebben er allemaal van genoten! Het was leuk je nog eens terug te zien, Pairi Daiza!

10 opmerkingen:

 1. Axelle zou dat geweldig vinden, al die diertjes, misschien toch maar eens naar toe trekken ;-)
  Geweldige foto's trouwens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel fijn je nog eens terug te zien en toffe foto's zeg! Dat trouwkoppel zijn wij ook nog tegengekomen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk voorstel van Pairi Daiza! Wij gingen in juni. Ik was er nog nooit geweest en was echt onder de indruk. Echt een prachtig park!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pairi Daiza is heel tof hé! Wij gingen een tweetal jaar geleden eens, nu ik je foto's wil ik eigenlijk graag nog eens terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Was super dat jullie erbij waren! Heb echt genoten van jullie gezelschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk, het betoverd mij ook elke keer weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Was tof van je nog eens te zien :-) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Allee, en ikke maar mijn abonnement betalen! Ik zal hen eens zeggen dat ik ook een blog heb! 😋

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!