dinsdag 21 juli 2015

Muurbloempjes

Op rommelmarkten en in Kringwinkels ga ik altijd op zoek naar oude, al dan niet ingekaderde schilderijtjes of tekeningen, porseleinen bordjes en soms ook wel zwart-witfoto's van hologige mensen die nu al lang onder de zoden liggen.

Sommige van die schilderijtjes zijn behoorlijk kitch. Denk maar aan het huilende kindje, een thema dat de muur van menig bommaatje siert en dat het nageslacht niet snel genoeg in de Kringwinkel kan dumpen zodra bomma het loodje heeft gelegd.

Maar zodra je die kaders en schilderijtjes samenvoegt ontstaat er iets magisch.

Het risico dat je interieur zelf op dat van je bomma gaat lijken is echter groot. Zorg daarom altijd voor een modern tegengewicht: een muur in een witte of net opvallende kleur, een 'pop of colour', leuke, kleurrijke accessoires of speelse knipoogjes.

In het zitgedeelte van mijn leefkeuken hing ik bijvoorbeeld deze maskers (uit Moose in the city).


Dit schilderij met gigantisch hoog bommagehalte hangt boven een kastje waar ik twee verschillende deurknopjes op bevestigde. De lamp komt van Humor in Gent. De klok vond ik op een rommelmarkt.


Kleurrijke kussens, een vintage zeteltje en een schapenvachtje houden het wat luchtiger. En natuurlijk doen de witte vloeren ook al veel (de raamkasten blijven niet groen, wees gerust).


In de keuken werd een hele muur volgehangen met schilderijtjes en kaders. Ik hing er ook een zonvormige spiegel, een krijtbord en een hertenkopje tussen om voor wat variatie te zorgen en het patroon te doorbreken. Durf je kaders ook boven een raam of deur te hangen. Dat zou de bomma nooit gedurfd hebben ...Ook leuk vind ik de tekeningen van rozen van Redouté. Je komt ze nog regelmatig tegen op rommelmarkten, maar de prijzen beginnen flink te stijgen.


Ook porseleinen bordjes hang ik op. Hieronder zie je een foto uit ons vorige huis. De bordjes moet ik in het nieuwe huis nog ophangen. Of althans wat er na de verhuis van overschiet ...


Zodra de gang is geschilderd hang ik ook mijn collectie dode mensen boven de trap. Het zijn zwart-witfoto's die al zeker een eeuw oud zijn, van baby's in kanten jurkjes, meisjes met grote strikken in hun haar, maar ook trouwfoto's. Ik fantaseer graag over die mensen, vraag me af wie ze waren en wat er met hen is gebeurd.

8 opmerkingen:

 1. Ik vind dat fantastisch, die ouderwetse spullen. Hier hangt zo ook 't een en 't ander, inclusief hetzelfde hertenkopje om het patroon te doorbreken :-) I love it all!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het plaatje klopt volledig! Mooi (al denk ik dan, stof dat allemaal maar eens af ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor mij is het in de keuken iets te veel, te druk, maar in de badkamer is het net genoeg! Hier zou alleen de man des huizes niet zo'n fan zijn, denk ik. En ikzelf ook niet echt van het extra afstofwerk, in feite. Wat mij vooral ook opvalt: de schone plant in de badkamer en die onder de maskers. Dat groen, dat maakt het voor mij echt helemaal af :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi gedaan, die combi van verschillende stijlen. Wanneer komt uw boek uit? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk interieur ... heb weer wat inspiratie opgedaan :-)

  Tina
  www.driecreatievebijtjes.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!