vrijdag 26 mei 2017

Uitstapje: de Ninglinspo

Het kwik belooft de komende dagen flink op hol te slaan. Afkoeling vinden is bij zulke temperaturen niet gemakkelijk, maar wij vonden wel de ideale manier, zonder ook maar één euro te betalen!

We trokken gisteren met vrienden en een bende kinderen naar Aywaille, in de Belgische provincie Luik, waar een idyllisch en heel verfrissend bergriviertje stroomt. De naam: Ninglinspo!

Je kunt er kiezen uit verschillende wandelroutes. De kortste (het blauwe rechthoekje) is 6 kilometer lang en loopt volledig langs/door het riviertje. Wij gingen voor een wandeling van 7,9 kilometer (de gele driehoek, nr. 37) die voor een groot deel ook door de velden en het bos trekt. We begonnen daar met een bang hartje aan, met kinderen tussen 7 en 11 jaar oud, maar uiteindelijk was deze wandeling nog net te doen. Bij grote hitte raad ik deze route echter niet aan, want dan kan de zon flink branden op het bolletje en het duurt wel een eindje voor je aan het verkoelende water komt.

Wil je niet wandelen maar gewoon van het koele (lees: ijskoude) water genieten? Dan vind je vlak bij de parking al een schaduwrijk bos met genoeg uitdagingen voor de durvers, waaronder ook een uit de rotsen uitgesleten glijbaan!

Verwacht je bij dit weer, in het weekend, wel aan een grote drukte.

Waar rijd je naartoe? Het adres van de parking is Sedoz 27 in Aywaille. Onze gps vond die straatnaam niet, maar mijn iPhone dan weer wel. De gps-coördinaten zijn 50.468609,5.74354.

Maak je een langere wandeling, zoals wij, dan raad ik je toch aan vooraf een kaart te gaan vragen in het bureau voor toerisme. Niets zo frustrerend als wandelen zonder te weten hoeveel kilometer je nog voor de boeg hebt en hoe ver je nog moet stappen voor je in de rivier kunt plonzen!

Stevige stapschoenen voor de wandeling zijn uiteraard een must, maar denk voor de kinderen ook aan schoenen met een antislipzool die ook in het water mogen, want de rotsen voelen niet altijd aangenaam aan onder blote voetjes en zijn soms heel glad!


3 opmerkingen:

  1. Toffe tip! Dat riviertje ziet er heel uitnodigend uit bij dit weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn vriend deed dat ook al, maar toen was het veel minder warm. Met dit weer lijkt het me daarentegen perfect! Ooit wil ik daar ook wel geraken. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me zalig om ook eens in de zomer te doen en de kids te kunnen laten plonzen in de poelen.

    BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!