zaterdag 4 april 2015

Onze queeste naar vintage meubeltjes

Terwijl ons nieuwe huis stevig onder handen wordt genomen, dromen wij al over de inrichting ervan. De afgelopen maanden speurden we het internet af op zoek naar een sideboard of lowboard, zoals dat dan heet, en een meubel voor borden, glazen en bestek om in de nieuwe leefkeuken te plaatsen, oftewel een double sideboard. Ja, die dingen hebben allemaal een naam!


Want we zijn - en we zullen vast niet alleen zijn - nogal fan van Scandinavisch meubilair van rond de jaren 50, in een stijl die mid-century modern wordt genoemd. Maar wat dan helemaal niet de bedoeling is, is dat we ons huis volledig in die stijl inrichten. We combineren graag verschillende invloeden en stijlen, in de hoop dat ons interieur zo veel langer meegaat en boeiend blijft. Dat betekent dus ook dat die nieuwe meubels zo tijdloos mogelijk moeten zijn. Of we in die missie zijn geslaagd, moet je me over dertig jaar nog maar eens vragen.

Gisteren en vandaag trokken we er in real life op uit om een paar stukken van dichtbij te besnuffelen. In Modest Furniture in Antwerpen vonden we juweeltjes zoals de kast hieronder. De deuren bestaan uit heel fijne latjes die als een rolluik links en rechts in de kast schuiven. Binnenin zitten besteklaatjes, net zoals die van een bestekkoffertje. Maar met deze kast zaten we helaas boven het budget dat we eraan wilden besteden dus zochten we verder.


Op onze weg naar buiten kwamen we ook dit pareltje tegen. Maar daar waren we niet naar op zoek, dus ging het wijselijk verder richting uitgang.


We zetten onze weg verder naar Mobelfabrik, een winkel die nog maar een dag open was en waar de champagne al koud stond voor ons.


Er stond een prachtige double sideboard, maar ook daar hing een stevig prijskaartje aan. Bovendien vertelde de eigenaar ons dat er in zijn andere winkel in Beveren nog meubels stonden, waaronder nog een andere double sideboard die de helft goedkoper was dan deze.


Aan de overkant stond deze sideboard, en het was grote liefde. De vorm deed ons wat denken aan een oude tv, en vooral van de hoeken was ik compleet weg.
Maar eerst zouden we naar de andere winkel in Beveren gaan, waar niet alleen die goedkopere double sideboard maar ook een andere sideboard stond, beide meegebracht uit Denemarken.

Dus trokken we vandaag naar Beveren en werden we verliefd op deze kast (al ziet die er in het echt veel mooier en minder gelig uit) ... In het onderste stuk passen al mijn borden, in de laatjes kan ik het bestek kwijt en in het bovenste deel vinden alle glazen een plaatsje. In die kleine laatjes kan ik nog een hoop prulletjes kwijt. Perfect dus!


We vonden er uiteindelijk ook deze sideboard (al ziet die er in het echt weer minder rood uit) ... We sloegen twee vliegen in één klap en krijgen de levering gratis, ondanks het plasje dat ons hondje Lola in de toonzaal achterliet.


We kunnen niet wachten tot dat bestelwagentje met onze nieuwe meubels in mei voor onze deur parkeert!

12 opmerkingen:

 1. Mooi! Je bent zeker niet de enige fan! Die winkel in Beveren klinkt als een gouden tip, waar is die te vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb net een linkje toegevoegd :-) Ook die winkel heet Mobelfabrik (met een schuine streep door de o), maar ze hebben nu pas een tweede winkel geopend in Antwerpen. Het adres in Beveren vind je op de website, maar ik geloof dat het de bedoeling is dat de vintage meubeltjes stilaan naar Antwerpen verhuizen.

   Verwijderen
  2. Ik woon in Beveren. Het winkeltje is daar amper nog open & het lijkt er idd wel op dat ze volledig naar Antwerpen trekken. Triestig maar helaas.

   Verwijderen
 2. Superschoon allemaal, heel geriefelijk met die schuifdeuren. Geniet nog van de inrichting van je nieuwe huis, moet plezant zijn zo helemaal opnieuw kunnen beginnen. Spijtig dat in het bureau geen lades zijn om iets op te bergen of ik stond morgen ook in die winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Cool!!! Ik vind dit ook super mooi, manlief is echter minder enthousiast :-( Dan genieten we maar een beetje mee op deze manier :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er heel mooi uit ....ben benieuwd naar het gehele plaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat mooie meubels. Ga die adresjes ook eens noteren.

  Tina
  www.driecreatievebijtjes.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi! Ik ben ook fan, maar de prijzen... ik blijf zoeken naar koopjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, hele mooie meubels. Ik ben ook wel benieuwd hoe ze in jullie nieuwe huis zullen ingepast worden ...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ter inspiratie, net een gelijkaardig kastje gezien bij de realisaties van Roomblush, www.roomblush.com ...

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!