vrijdag 24 april 2015

De laatste rechte lijn

Het lijkt wel 60 minute make-over, maar dan met minder camera's en minder gefoefel. Nog 9 dagjes en we verkassen naar ons nieuwe huis. Er is de voorbije weken zoveel werk verricht, maar er moet ook nog zoveel worden gedaan. Maar ik zie het helemaal in orde komen, op de valreep!

En vandaag was een dag waar ik halsreikend naar uitkeek, want onze 'kookpiano' werd geleverd. Zes mannen volstonden nog maar net om het loodzware ding binnen te krijgen. Laten we nu maar hopen dat die 113 jaar oude vloerbalken het houden!


Ons huidige fornuis (bijna ex-fornuis) is ook een Lacanche, maar een maatje kleiner. Nu hebben we er ook een sudderplaat en een warmhoudoven bij. Deze fornuizen zijn niet goedkoop, maar je hebt er zoveel plezier van!

De verdieping van de kinderen (onder het dak) is zo goed als af én volgestouwd. De kinderen vielen hier na een week bij de grootouders binnen en smeten zich op het speelgoed alsof ze het nooit eerder hadden gezien. Dus als je wil dat je kinderen weer spelen, moet je het gewoon naar een ander huis brengen. Simpel!De vieze loper op de trap is het ook afgetrapt, en dat scheelt een pak in stof en viezigheid.


De badkamer had al geïnstalleerd moeten zijn, maar omdat er een paar foute leveringen bij zaten, is dat uitgesteld. Dinsdag zou de badkamer klaar moeten zijn.


De douchewand wordt morgen betegeld met metrotegeltjes. Ook hier zetten we in op tijdloze klassiekers, in de hoop er nog lang van te kunnen genieten.


In de gang liggen ondertussen deze tegels, al liggen ze er door het vele heen-en-weergeloop heel vuil bij.


Dezelfde tegels liggen ook in de berging (ik heb nu een berging, ben er nog altijd zo blij mee!). De honden en katten hebben nu ook een eigen achterdeur.


Ons bureau is de heerlijkste kamer van het huis. Op mooie dagen valt hier veel zon binnen, en het balkon verwent ons met een heerlijk uitzicht (naar stadsnormen althans). Volgende week komen hier ingebouwde his & her bureautjes.Nope, de naaikamer is nog steeds niet af, al begint het met dit vers geverfd vloerke stilaan in orde te komen.


In de leefkeuken werd vandaag deze boekenwand gebouwd. De boeken moeten voor veel kleur en gezelligheid zorgen in ons witte interieur. De sceptici die tot nu toe orakelden dat een wit interieur veel te steriel is, zullen bij het zien van onze boekenmuur wel anders gaan piepen. Wacht maar!

Over een maand zal er trouwens een cassette in de schoorsteen zitten. Vuur en boeken, dat heeft altijd goed gemarcheerd!


We lopen een paar keer per dag naar het huis, een wandelingetje van amper twee minuten, en wanneer mogelijk nemen we dan op ons trouwe steekkarretje spullen mee. Als de kinderen erbij zijn, helpen ze ook een handje. June draagt hier haar nieuwe insectenhotel. Vandaag hebben we zelfs een lieveheersbeestje verhuisd. Woensdag was het een slak.


En zo geraakt dat huis stilaan goed vol.

Tot gauw! Follow my blog with Bloglovin

21 opmerkingen:

 1. Dat wordt heerlijk wonen in jullie nieuwe stekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooo zoveel moois! ik was al verkocht bij je Lacanche ;-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie veel mooie kamers. Dat wordt een gezellig nest!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, dat wordt zo'n huis uit de boekskes. Allé, met ietsje meer rommel misschien ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik mijn droomhuis fantaseer, is het ongeveer dat. Met iets meer meubels nog, maar dat zie ik helemaal in orde komen! Alleen jammer dat dat prachthuis dus al bezet is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En wanneer is dat nu intrekklaar #staatklaarmeteenvalieske

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wauw... maar echt, wauw :)
  6 man... ik zal maar zien dat de vent zijn vrienden optrommelt als hij zijn fornuis op zijn plaats wilt gaan zetten over een paar maanden, dat wordt ook zo'n gigantisch ding :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat zal heel mooi worden, dat zie je zo, en als je een team hebt zoals in 60 minute make-over, dan sta je morgen al in de boekjes ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, wat smullen als ik de fotos van jullie woning tot nu toe zie! En het fornuis en de kastjes, wow! Succes bij de rest van de verhuizing!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Amai, er is duidelijk al heel veel gebeurd! Het ziet er allemaal mooi wit en licht uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. w.a.u.w.!
  een huis met karakter!
  hartjes voor de spiegel in de badkamer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit is schoon! Totaal anders als hoe wij wonen, maar zo mooi. Het wordt ongetwijfeld een prachtig geheel. Ik kijk al uit naar de volgende reeks foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat wordt echt een heerlijk huis... waw! Ik doe alvast wat inspiratie op ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh man, wat zou ik graag in jouw plaats zijn! Niet het vuil en stof gedeelte, maar het nieuw en inricht gedeelte <3
  Ik kijk uit naar het vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zalig, er straalt trots en genot uit van jouw foto's ! Volgens mij wordt dit schitterende huis in no time een echte 'thuis' :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wauw, wat een karwei en een fijn thuis-komen gewenst!!
  ben benieuwd naar de helemaal af-versie
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nog even en jullie huis wordt een thuis,het komt allemaal in orde...ben benieuwd naar de volgende foto's.Succes met het verhuizen!Ohja dat vuur!!!♥

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh dat komt goed! Ik kijk ook uit naar die afwerkfase, maar wij zijn jammer genoeg nog maar net begonnen... binnen twee jaar hoop ik ook zo'n foto's te kunnen bloggen!
  Zo tof dat wandelend verhuizen!

  BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!