donderdag 23 januari 2014

Spaghetti met groene saus

... of met troene saus, zoals June dit noemde toen de g nog niet in haar letterkast stond.

Het is het favoriete gerechtje van mijn kinderen, en ook ik zou mijn spaghetti met groene saus niet meer kunnen missen. Want dit is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog snel klaar. En de ingrediënten die je ervoor nodig hebt, kun je altijd in huis hebben. Zo kan ik op drukke of inspiratieloze dagen altijd iets lekkers uit mijn mouw schudden!



Wat heb je nodig?

- Een pak of zak gehakte en diepgevroren spinazie van ca. 450 g
- Een pakje pasta (in ons geval spaghetti)
- Een doosje Alpro Soya Cuisine room (of echte room, maar kom dan niet klagen als de  weegschaal tilt slaat)
- Een pakje gerookte spekblokjes
- Een zakje gemalen gruyère
- Olijfolie
- Eén of twee teentjes knoflook (die look is heel belangrijk!)
- Peper, zout en nootmuskaat

Wat doe je ermee?

- Bak de spekblokjes in wat olijfolie goudgeel, samen met de fijngehakte look.
- Doe er de spinazie bij en overgiet met de Alpro room.
- Kruid met peper, zout en naar smaak met nootmuskaat.
- Doe het deksel erop, zet het vuur lager en laat de spinazie "smelten".
- Kook ondertussen de pasta beetgaar.
- Giet de pasta af, schep er wat saus over en bestrooi rijkelijk met gruyère.

Smakelijk!!

1 opmerking:

Penny for your thoughts!