vrijdag 30 juni 2017

Snel en lekker: gepimpte macaroni met kaas

Mijn kinderen zijn dol op macaroni met kaassaus. En ik kan ze geen ongelijk geven, want toen ik klein was, stond macaroni met stip op 1 in mijn lijst met favoriete gerechten.

Maar nu ik geen kind maar een moeder ben, probeer ik toch zoveel mogelijk groenten op tafel te krijgen. En op dat vlak scoort macaroni niet bepaald goed ... Bovendien kan zo'n kaassaus al snel gaan vervelen.

Maar daar vonden we ondertussen iets op! Ik weet al niet meer waar ik het gerecht ooit vond, maar we hebben het gelukkig wel genoteerd: macaroni met een verrassend, pittig smaakje én groenten!




Het geheim? Een vleugje (zachte) mosterd, cheddar, mais en lente-uitjes. Een winnende combinatie!

Dit is het recept ...

Ingrediënten voor 4 personen
400 g korte macaroni
Knakworsten (lekker, maar geen must als je vegetarisch bent)
200 g maïs uit een bokaal
4 lente-uitjes
40 g boter
40 g bloem
425 ml melk
1 el mosterd (wij gebruiken hele zachte)
175 g geraspte cheddar
150 g geraspte gruyère
Peper en zout

Bereiding
Kook de pasta al dente in gezouten water.
Doe de knakworsten bij het water of verwarm ze in de microgolf.
Giet de pasta af.
Laat de mais uitlekken en snij de lente-uitjes in ringetjes.
Voor de saus: laat de boter smelten in een pannetje. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut. Roer er geleidelijk de melk door en klop goed tot alle brokjes zijn verdwenen en de saus indikt. Neem de pan van het vuur, breng op smaak met peper en zout en roer er de mosterd, de gruyère en 120 g van de cheddar door.
Verwarm de grill voor.
Giet de macaroni in een grote ovenschaal en roer er de mais, de worstjes en de lente-uitjes door. Schep er dan de saus doorheen. Strooi er de rest van de cheddar over en zet een paar minuten onder de hete grill, tot de bovenkant goudbruin begint te worden.

Smakelijk!


 

5 opmerkingen:

  1. Mmmm, volgende week eens testen! Je nasi goreng is hier voorlopig enkel populair bij de grote mensen, maar 'buisjes' scoren over het algemeen wel goed bij ons kindertjes ... ik heb er dus goeie hoop op ��

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook een goeie combo (vind ik) is macaroni met gehakt, spinazie en kaassaus, of macaroni met hesp, erwtjes en kaassaus. Je kan gaan experimenteren!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. nog een toppertje hier: de pasta met zoete aardappel en geitenkaas van Nigella. Decadent lekker. http://mamamayapost.opendevelopment.be/pasta-met-zoete-aardappel-en-kaas/

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat klinkt zalig! Ga ik eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Klinkt lekker. Ik zal mijn man eens aan het werk zetten. :-D

    BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!