zondag 1 april 2018

Een paasbrunch en een recept

Tegen een achtergrond van bloeiende forsythia en aprilse grillen genoten wij vandaag van een paasbrunch met framily.











We maakten een paar gerechtjes uit 'Groenten' van Carluccio, zoals de pizza met ui en ansjovis, maar ook de tortilla met groene asperges. Voor de kinderen maakte ik iets minder 'gevaarlijk', namelijk wentelteefjes in blokjes uit de oven (ik heb een sexyer naam nodig!) die eigenlijk bij iedereen wel in de smaak vielen. Dit gerecht was ideaal voor een paasbrunch, maar ik zou niet boos zijn moest ik er ieder weekend mee worden wakker gemaakt. Handig is bovendien dat je het de avond voordien al voorbereidt.

Dat vraagt dus om een receptje!

Ingrediënten
  • 1 wit brood, ongesneden
  • 8 eieren
  • ½ liter melk
  • 200 ml volle room
  • 100 g suiker
  • 2 el vanillesuiker
Topping:
  • 100 g bloem
  • 70 g bruine suiker
  • 1 tl kaneel
  • ¼ tl zout
  • 100 g koude boter, in stukjes
Bereiding

Snij het brood in blokjes en doe die allemaal in een grote, ingevette ovenschotel. Mix eieren, melk, room, suiker en vanillesuiker en giet dit mengsel gelijkmatig over het brood. Zet de schotel een nacht in de koelkast. Vermeng alle ingrediënten voor de topping en kneed tot een kruimelig deeg. Ook dit mengel kun je al de avond voordien maken en in de koelkast bewaren.

Verwarm de oven voor op 120 °C. Bestrooi de doorweekte blokjes brood met de topping en schuif voor 45 min tot 1 uur in de oven.

Smakelijk!

4 opmerkingen:

Penny for your thoughts!