donderdag 26 april 2018

Dietemiet in 't Bloghuys in de Efteling


June is een grote Efteling-fan, om het even met een understatement te zeggen. En dat is ook de Efteling zelf precies niet ontgaan… Het Nederlandse pretpark richtte in Bosrijk een heus ‘Bloghuys’ in en verwelkomt daar in de maanden april en mei ieder weekend bloggers uit verschillende hoeken van Europa. Een bloggers-estafette dus. Wij werden uitgenodigd en kozen ook nog eens een prachtig weekend uit, zo bleek.

We vertrokken op vrijdag en gingen bij aankomst op zoek naar ons huisje in het prachtige Bosrijk. Vorig jaar verbleven we in het nieuwe Loonsche Land, en toen we het treintje naar het pretpark namen, reden we altijd door Bosrijk. Ik vond het toen al betoverend mooi! Het is bijna niet te geloven dat je in dit vakantiedomein echt vlak bij het pretpark zit. Het gefluit van de vogels is bijna overweldigend, en als je goed luistert hoor je de bel van Baron 1898, gevolgd door het gegil van de mensen die de duik naar beneden maken. Het pretpark kan bij mooi weer zoals afgelopen weekend heel erg druk zijn, en het was een verademing even te kunnen ontsnappen naar dat stille bos waar ons huisje stond en waar het vergeven was van de eekhoorntjes en konijntjes. Als je er drie dagen verblijft, zoals wij deden, staat er ook geen druk meer op om op één dag zoveel mogelijk te zien en te doen. Hoewel, doen… Wij zijn geen gezin van waaghalzen. Onder de rails van de baron of de python gaan staan terwijl de karretjes erover daveren, vinden wij al behoorlijk gewaagd. Vooral voor June is het kijken en veel genieten. Ze stapte het park in, hoorde de sprookjesachtige muziek en werd er enorm emotioneel van. Het is de enige plek waar ze perfect gelukkig is en eventjes haar zorgen vergeet. Ondanks de drukte. Ze overwon er zelfs haar angst voor prinsessen en andere sprookjesfiguren met rokken aan die ons iedere ochtend bij het ontbijt kwamen begroeten! De ruiters van Ravelijn daarentegen, die mochten meteen aanschuiven aan de ontbijttafel. Ze regelde met 'rode Thomas' zelfs al dat zij de gele ruiter wordt later!

Een verslagje in beelden.
Iedere ochtend tijdens ons ontbijt in het restaurant van Bosrijk kregen we een sprookjesfiguur op bezoek. Met Roodkapje klikte het wel! Prinsessen met roze slagroomjurken bleven het best op een veilig afstandje...

Vóór en na het eten gingen de kinderen spelen met zand en water. Altijd al een geslaagde combinatie geweest, dat.
 

June heeft er zelfs een vos gevangen!

En Elliot - ondertussen een groot fan van Friends - ging in de kaart staan, net zoals Joey deed in Londen!Hierboven zie je 'opa Piraña' aan het werk. Deze man komt hier iedere dag om kinderen te tonen hoe ze raak kunnen spuiten met de waterspuiters van deze attractie. Een legende bij Efteling-fans, zo blijkt!

Meer info over een bezoek aan de Efteling mét overnachting vind je hier.

1 opmerking:

  1. Leuk om te zien en lezen, ik ben echt te veel bij de efteling geweest... Lees ouders en familie komt daar vandaan. Maar als mijn meisje groot genoeg is gaan wij zeker nog eens heen, al is het helaas nu 2 uur rijden ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Penny for your thoughts!