Als hier vriendjes komen logeren - en dat gebeurt vaak - klinkt er steevast één verzoek uit die mondjes: "Judith, maak je alsjeblieft weer je spaghetti met groene saus?"
Mijn man slaakt dan een diepe zucht, maar ik ben stiekem even blij als die kinderen, want het is een gerechtje dat ik via een vriendin leerde maken toen ik nog op kot zat, dus pure nostalgie!
Omdat een van die vriendinnetjes tevergeefs mijn blog had uitgeplozen op zoek naar dat recept zal ik het hier nog eens netjes op een rijtje zetten.
Het is poepsimpel, het is in een wip klaar en het gaat zo:
Wat heb je nodig?
- Een pak gehakte en diepgevroren spinazie van ca. 450 g
- Een pakje pasta (in ons geval spaghetti)
- Een doosje Alpro Soya Cuisine room (of echte, voor de durvers)
- Een pakje gerookte spekblokjes
- Een zakje gemalen gruyère
- Olijfolie
- Eén of twee teentjes knoflook (heel belangrijk!)
- Peper, zout en nootmuskaat
Wat doe je ermee?
- Bak de spekblokjes met de look in wat olijfolie.
- Doe er de spinazie bij en overgiet met de Alpro room.
- Kruid met peper, zout en naar smaak met nootmuskaat.
- Dek af, zet het vuur lager en laat de spinazie 'smelten'.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar.
- Giet de pasta af, schep er wat saus over en bestrooi rijkelijk met gruyère.
- Een pak gehakte en diepgevroren spinazie van ca. 450 g
- Een pakje pasta (in ons geval spaghetti)
- Een doosje Alpro Soya Cuisine room (of echte, voor de durvers)
- Een pakje gerookte spekblokjes
- Een zakje gemalen gruyère
- Olijfolie
- Eén of twee teentjes knoflook (heel belangrijk!)
- Peper, zout en nootmuskaat
Wat doe je ermee?
- Bak de spekblokjes met de look in wat olijfolie.
- Doe er de spinazie bij en overgiet met de Alpro room.
- Kruid met peper, zout en naar smaak met nootmuskaat.
- Dek af, zet het vuur lager en laat de spinazie 'smelten'.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar.
- Giet de pasta af, schep er wat saus over en bestrooi rijkelijk met gruyère.
Tuck in!
Klinkt superlekker! Maar wat als je geen spek lust? :)
BeantwoordenVerwijderenAh kijk, antwoord hieronder :-)
VerwijderenMet zalm is dit ook heel lekker !
BeantwoordenVerwijderenGewone zalm of gerookte zalm?
VerwijderenMarijke
Vanavond op het menu! Bedankt voor de recepttip!
BeantwoordenVerwijderenGoed idee, dank je voor het recept!
BeantwoordenVerwijderenSimpel, snel klaar,... ideaal voor drukke weekdagen! Ik probeer het zeker ook deze week! Bedankt
BeantwoordenVerwijderenIdeaal snel-recept. Volgens mij ook oké zonder de spekblokjes, voor op onze vleesloze weekdagen. Thanks!
BeantwoordenVerwijderenO. 't Proberen waard. Denk je écht dat mijn 'normaliter spinazie-hatende' kinderen daar echt van gaan smullen? Onze kids hun favoriete "spaghetti met groene saus" is er eentje met verse groene pesto, wat (alpro)room, ajuin, dennenpitjes en gehakt. Opdienen met zwarte peper en véél parmezaan. Soms pimpen we de saus met gebakken champignons of met wat warme stukjes tomaat. :-)
BeantwoordenVerwijderenIk denk dat wel. Met die room en veeeeel gruyère erop is dat zo romig dat ze die spinazie helemaal vergeten. En anders zeg je maar gewoon dat het een andere pesto is :-)
VerwijderenKlinkt goed! Lekker, snel en simpel, my kind of food! ;-)
BeantwoordenVerwijderenOh lijkt me lekker en eens iets anders!!
BeantwoordenVerwijderenZeker dat de kids dit lekker vinden ! Onze variant is met gehakt, spaghettikruiden, spinazie en mascarpone en heet Harry Pottersaus (vraag me niet waarom 😃). De kids zijn er in elk geval dol op !
BeantwoordenVerwijderenOoooh die ga ik vrijdag maken. Klinkt ideaal voor een vrijdagavond want dan wil ik iets dat niet moeilijk is 😉
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er heerlijk uit, maar vooral: wat een geweldige keuken! Echt elk detail er aan, zo mooi!
BeantwoordenVerwijderenIk ga het vanavond maken, fingers crossed of de kinderen het lusten.... Hoeveel room gebruik je ongeveer?
BeantwoordenVerwijderen